Αρχική Νέα Ελλάδας Τουρκικά ΜΜΕ: H Ελλάδα ετοιμάζεται για δοκιμές S-300

Τουρκικά ΜΜΕ: H Ελλάδα ετοιμάζεται για δοκιμές S-300

από 12nisospress
350 προβολές

H Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σύντομα ένα νέο τεστ των πυραύλων S-300», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις εικόνες που ελήφθησαν και δημοσιεύτηκαν ν από την SavunmaSanayiST.com, η Ελλάδα διεξάγει αρκετές μελέτες για τη δραστηριότητα δοκιμής πυροδότησης του συστήματος S-300. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει ορισμένες αναβαθμίσεις στα συστήματα ραντάρ στο σύστημα S-300 και στα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Το εάν η Ελλάδα έχει αγοράσει κάποιο πακέτο εκσυγχρονισμού από τη Ρωσία σχετικά με το σύστημα S-300 παραμένει ασαφές προς το παρόν. Η αντίδραση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη δοκιμασία είναι περίεργη. Υπάρχουν τόσο βάσεις αμερικανικές όσο και ΝΑΤοϊκές στο νησί της Κρήτης, όπου βρίσκονται οι S-300», αναφέρεται επίσης στα ρεπορτάζ.

Αυτά τα τουρκικά δημοσιεύματα προκύπτουν μετά την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ-NATO για τις πρόσφατες δοκιμές των S-400 από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πύραυλοι s-300 αρχικά αγοράστηκαν και προορίζονταν για εγκατάσταση στην Κύπρο. Ωστόσο κατόπιν πιέσεων των Αμερικανών, Βρετανών και Τουρκικών απειλών η Αθήνα πίεσε την Λευκωσία για μεταφορά των αντιβαλλιστικών πυραύλων στην Κρήτη. Η απόφαση για τη μη εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο αλλά στην Κρήτη ανακοινώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2008 από τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη. H πρώτη δοκιμαστική βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς S-300, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) στα Χανιά, από την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (11η ΜΚΒ) της 126 Σμηναρχίας Μάχης, στα πλαίσια της άσκησης «Λευκός Αετός 2013» στις 26 Δεκεμβρίου 2013.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις