Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών λόγω έλλειψης Παιδιάτρου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών λόγω έλλειψης Παιδιάτρου

183 προβολές

Τις ελλείψεις σε Ιατρικό Προσωπικό και ειδικά την απουσία Παιδιάτρου από το Νοσοκομείο της Καλύμνου, επισημαίνει με επιστολή του προς το ΔΣ του Ιδρύματος και την 2η ΥΠΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Ακολουθεί η Επιστολή των Εργαζομένων του «Βουβάλειου» Γ.Ν. Καλύμνου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΠΡΟΣ:         ΔΣ Νοσοκομείου Καλύμνου

2ης  ΥΠΕ Πειραιώς  και Αιγαίου – Υπόψη Κύριου Διοικητή

 

Οι  ελλείψεις  προσωπικού στο νοσοκομείο μας , ειδικά όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό είναι ένα πρόβλημα, η επίλυση του οποίου αποτελεί μείζων πρόβλημα το τελευταίο χρόνο για το Σύλλογο μας.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη παιδιάτρων έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν και το έργο του λοιπού προσωπικού.   Το τελευταίο χρόνο το νοσοκομείο μας λειτουργεί χωρίς παιδίατρο.  Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται προβλήματα σε σχέση με την φροντίδα των νεογέννητων, αλλά και όλων των παιδιών που χρειάζονται ιατρική μέριμνα, μέχρι και την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγόντων περιστατικών που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών.

Με αφορμή το τελευταίο σοβαρό παιδιατρικό περιστατικό  στο νοσοκομείο, όπου παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν υπήρχε παιδίατρος για την αντιμετώπιση του, το ΔΣ του συλλόγου μας σε ειδική συνεδρίαση του, συζήτησε ξανά το πρόβλημα και διαπίστωσε ότι:

Παρά τις προσλήψεις που έγιναν σε λοιπό προσωπικό λόγω της πανδημίας, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν  τις τρέχουσες ανάγκες, διαφαίνεται ένα μεγάλο κενό ως προς την μάχιμη θέση του Παιδιάτρου(και μάλιστα αυτό το κενό γίνεται μεγαλύτερο λόγο του SARS-CoV-2)

Επομένως για άλλη μια φορά  προτείνουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε, την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε προσωπικό.

Ειδικά όμως για το παιδιατρικό τμήμα, εκφράζοντας και την αγωνία όλου του λαού της Καλύμνου, απαιτούμε άμεσα την πρόσληψη δύο(2) τουλάχιστον παιδιάτρων σε μόνιμες θέσεις.

Η μόνιμη δικαιολογία – πρόσχημα, ότι δεν υπάρχει προθυμία εκ μέρους των ιατρών για πρόσληψη ειδικά στα νησιά, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που η πολιτεία όμως οφείλει να αντιμετωπίσει και να λύσει.

Κοιν  Μ Μ Ε

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 12/5/2020

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η                                                                                                       Η

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λιβυδίκου Ιωάννα                                                                        Γερακιού Φωτεινή

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις