Αρχική Νέα Ελλάδας Χλωροκίνη: Μόνο με ιατρική συνταγή η πώληση του φαρμάκου Plaquenil

Χλωροκίνη: Μόνο με ιατρική συνταγή η πώληση του φαρμάκου Plaquenil

181 προβολές

Το σκεύασμα που έχει ως δραστική ουσία τη χλωροκίνη που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του κορωνοϊού θα πωλείται στο εξής μόνο με ιατρική συνταγή

Μόνο με ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό για τις παθήσεις που  προορίζεται θα πωλείται στο εξής το σκεύασμα Plaquenil, με δραστική ουσία τη χλωροκίνη. Στη συγκεκριμένη ουσία έχει στραφεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια να βρεθεί φάρμακο για τον κορωνοϊό, με ενθαρρυντικά, έως τώρα, αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα, όπως είπε στο protothema.gr o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος βρισκόταν ήδη σε έλλειψη, ενώ αφορά τη θεραπεία των ασθενών με ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα περισσότερα φαρμακεία, με δεδομένο ότι είναι ένα φάρμακο που δεν αφορά ευρύ κοινό διέθεταν ελάχιστα σκευάσματα και έως τώρα μπορούσε να το ζητήσει κάποιος χωρίς συνταγή. Πλέον, με την απόφαση που έλαβε ο ΕΟΦ μπροστά στον φόβο πολίτες να αρχίσουν να το ζητούν για προστασία απέναντι στον κορωνοϊό, το σκεύασμα Plaquenil θα διατίθεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό και η ιατρική συνταγή θα φυλάσσεται επί διετία.

Η απόφαση του ΕΟΦ έχει ως εξής:

Τρόπος διάθεσης PLAQUENIL

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με ««Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η Διοίκηση του ΕΟΦ

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις