Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑγαθονήσι Χωρίς γιατρό έμεινε το Αγαθονήσι

Χωρίς γιατρό έμεινε το Αγαθονήσι

από 12nisospress
338 προβολές

Έκκληση προς τις αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες απευθύνει ο δήμαρχος Αγαθονησίου, Ευάγγελος Κόττορος, για την τοποθέτηση γιατρού στο νησί.

«Για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια το νησί μας έχει μείνει χωρίς γιατρό για μια εβδομάδα αν και το νησί μας διαθέτει Περιφερειακό Ιατρείο», δηλώνει στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο κ. Κόττορος. Προσθέτει δε πως «αυτή την δύσκολη περίοδο λόγω και του κορωνοϊού οι κάτοικοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να είναι ανήσυχοι».

Μετά από eπικοινωνία με τη Β’ ΔΥΠΕ, ο κ. Κόττορος έλαβε την απάντηση πως έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και αναζητείται λύση. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών για το νησί.

«Για να λυθεί οριστικά το θέμα έχει προκηρυχθεί θέση γιατρού για μόνιμη εγκατάσταση, υπάρχει ενδιαφέρον και περιμένουμε», αναφέρει ο κ. Κόττορος.
Μέχρι τώρα οι υγειονομικές ανάγκες των 150 κατοίκων του νησιού καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από Υγειονομικές Μονάδες των γύρω νησιών ή με γιατρούς Υπηρεσίας Υπαίθρου.

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου είπε, τέλος, στην ΕΡΤ Αιγαίου πως οι προσπάθειές του θα συνεχιστούν και εντός της ημέρας -επιχειρώντας να επικοινωνήσει με το γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να του εκθέσει το πρόβλημα.

Πηγή: ert.gr

Αριστείδης Μιαούλης

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις