Αρχική Νέα Ελλάδας Ανακοινώνεται σήμερα ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ανακοινώνεται σήμερα ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

από 12nisospress
211 προβολές

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Τα επικρατέστερα ονόματα

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη σύσταση αυτόνομου, ανεξάρτητου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα η ηγεσία αυτού του υπουργείου να συνδυάζει την επιστημονική επάρκεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι δύο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ένας υπουργός και ένας υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον Alpha και το OPEN, το “τιμόνι” του υπουργείου αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Στυλιανίδης, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι επιθυμούν να αναλάβει υπουργός, ένα πρόσωπο πολιτικό που να έχει γνώση του αντικειμένου, διεθνείς επαφές και διακομματική συναίνεση.

Ένα πρόσωπο που συνδυάζει αυτά τα κριτήρια, θεωρείται ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ, για τη θέση του υφυπουργού αναμένεται να ανακοινωθεί πρόσωπο προερχόμενο από τις Ένοπλες δυνάμεις, ενδεχομένως απόστρατος από την αεροπορία.

Τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο “τραπέζι” έχει πέσει το όνομα του αντιπτέραρχου εν αποστρατεία, Ευάγγελου Τουρνά.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις