Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Ζητούν επιστροφή των αγαλμάτων οι Καλύμνιοι

Ζητούν επιστροφή των αγαλμάτων οι Καλύμνιοι

161 προβολές

Πριν από 9 χρόνια περίπου σε μία προσπάθεια παράνομης αγοραπωλησίας αρχαιοτήτων συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές οι εμπλεκόμενοι ενώ κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Επρόκειτο για διάφορα αρχαία μαρμάρινα αντικείμενα  καθώς και μαρμάρινα ειδώλια πρωτοκυκλαδικής περιόδου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Βέβαια το ενδιαφέρον εστιάζεται σε 2 κυρίως αντικείμενα που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, προέρχονται από το Ιερό του Δηλίου  Απόλλωνα, στον Χριστό της Ιερουσαλήμ Καλύμνου.

Συγκεκριμένα:
1. Μαρμάρινη ανδρική κεφαλή της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου.
2. Κορμός Μαρμάρινης ανδρικής μορφής με γενειοφόρο κεφαλή της Υστεροελληνικής εποχής.

Τα παραπάνω ευρήματα μετά την κατάσχεσή τους πριν από 9 χρόνια συνεχίζουν να φυλάσσονται  στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα. Τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν στην Κάλυμνο και να εκτεθούν όπως και τα δεκάδες άλλα ευρήματα από το Ιερό του Δηλίου Απόλλωνα σε ανασκαφή το 2001 που κοσμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου.

Ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και οι τοπικοί μας άρχοντες και να ζητήσουν να επιστραφούν στο νησί μας, όπως και τα χάλκινα αγάλματα θωρακοφόρων ανδρών που παράνομα κρατούνται επίσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

(Από το kalymnos-news.gr)

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις