Αρχική Νέα Λέρου Ζαφειρούλα Καλανδράνη Παλαπουγιούκ: Η λέξη που χάθηκε. – Παραμύθι

Ζαφειρούλα Καλανδράνη Παλαπουγιούκ: Η λέξη που χάθηκε. – Παραμύθι

73 προβολές

Το νηπιαγωγείο ήταν ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα και κάτω από τα πυκνά φυλλώματά τους κρυβόταν η παιδκή χαρά. Εκεί τα παιδιά έπαιζαν και γελούσαν , έκαναν τσουλήθρα και κούνια.

Όταν μπήκε η κυρά Μαριγώ στο σχολείο, τα παιδιά ήταν ακόμα στην τάξη. Πλησίασε την πόρτα και την χτύπησε διακριτικά. Ήθελε να πει στη δασκάλα πως η εγγονή της ήταν άρρωστη και πως δεν θα ερχόταν στο σχολείο για αρκετές μέρες. Εκείνη την ώρα η δασκάλα έλεγε στα παιδιά ένα παραμύθι. Η δασκάλα σταμάτησε, καλωσόρισε την κυρά Μαριγώ και την οδήγησε σε μια γωνιά της αίθουσας για να μιλήσουν Τα παιδιά όταν είδαν την δασκάλα τους απασχολημένη, άρχισαν τη φασαρία. Η δασκάλα ενοχλημένη από τις φωνές τους , είπε.

–          Παιδιά , σταματήστε τη φασαρία κι εγώ θα σας δώσω ένα μεγάλο « Μπράβο».

–          Τα παιδιά στην αρχή κάθισαν ήσυχα, όσο όμως περνούσε η ώρα, άρχισαν τις φωνές και τα σπρωξίματα μέσα στην τάξη.

–          Πώ  πω φασαρία! Είπε στεναχωρημένη η κυρά Μαριγω,

Τα γράμματα της αλφαβήτου,  , μικρά και μεγάλα , που ήταν κρεμασμένα στους τοίχους της αίθουσας , είχαν ακούσει την κυρά Μαριγώ και είδαν και τη δασκάλα στεναχωρημένη. Κοίταξαν και τα παιδιά. Η δασκάλα ξαναφώναξε τα παιδιά να κάνουν ησυχία , αλλά κανένα δεν την άκουγε. Ζήτησε συγνώμη από την κυρά Μαριγώ και , αφού είπε ξανά στα παιδιά πως αν κάνουν ησυχία και είναι φρόνιμα θα τους έδινε ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ», πήγαν με την κυρά Μαριγώ στο γραφείο  για αν μιλήσουν με την ησυχία τους.

Η κυρά Μαριγώ, αφού μίλησαν με τη  δασκάλα, έφυγε από το νηπιαγωγείο στεναχωρημένη γιατί τα παιδιά δεν άκουγαν τη δασκάλα τους. « Θα χάσουν το ΜΠΡΑΒΟ» ψιθύρισε. Τα γράμματα στους τοίχους της αίθουσας άκουσαν την κυρά Μαριγώ και δάκρυσαν!.

 Η δασκάλα επέστρεψε στην αίθουσα και τα παιδιά κάθισαν στις θέσεις τους ήσυχα. Περίμεναν να πάρουν το «ΜΠΡΑΒΟ» τους , όμως το “ MPRABO”  είχε χαθεί.  Στενοχωρημένη  με την συμπεριφορά των παιδιών ήταν και η δασκάλα  αλλά  πήρε το βιβλίο με το παραμύθι για αν συνεχίσει το διάβασμα.  ¨Όταν όμως  πήγε να διαβάσει τις λέξεις  , τα  γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη « ΜΠΡΑΒΟ» , είχαν σβηστεί από το βιβλίο. Νόμισε πως ήταν τυπογραφικό λάθος και προσπάθησε να πει τις λέξεις , αλλά και από το στόμα της αυτές έβγαιναν μισές.  Παραξενεύτηκε και αναρωτήθηκε « Τι συμβαίνει;»

 Γύρισε στους τοίχους και είδε τα γράμματα που ήταν κολλημένα πάνω σε μεγάλα άσπρα χαρτόνια. Εκεί που ήταν πριν το  Μμ, το Ππ, το Ρρ, το Αα, το Ββ και το Οο, τώρα υπήρχαν μουτζούρες. Τότε κατάλαβε πως χάθηκαν τα γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη  « ΜΠΡΑΒΟ» . Έκλεισε το βιβλίο , γύρισε προς τα παιδιά που την κοιτούσαν και τους είπε.

–          Σήερ πεδι χθηκε μι λέξη!  (ήθελε να πει σήμερα παιδιά χάθηκε μια λέξη)

Όμως τα παιδιά δεν κατάλαβαν τι ήθελε να τους πει καθώς είχαν χαθεί γράμματα και από  τα λόγια της.  Αλλά ούτε η ίδια δεν καταλάβαινε τι έλεγε γι αυτό το ξαναείπε και πάλι δεν κατάλαβαν. Προσπάθησε πολλές φορές , αλλά πάλι το ίδιο. Κοίταξε τα παιδιά με τα μάτια βουρκωμένα.

Συνεχίζεται…….

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις