Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Υπογραφή συνεργασίας Κολεγίου Φλόριδας και Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πρωτοβουλία του Χρ. Αλαχούζου

Υπογραφή συνεργασίας Κολεγίου Φλόριδας και Πανεπιστήμιο Αιγαίου με πρωτοβουλία του Χρ. Αλαχούζου

από 12nisospress
265 προβολές

Η πρωτοβουλία του Καλύμνιου Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγς, Χρυσόστομου Αλαχούζου, για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Κολέγιο «Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ (SPC)», της Φλόριδα των ΗΠΑ, πήρε «σάρκα και οστά», καθώς υπογράφτηκε μέσα στην εβδομάδα η σχετική συμφωνία.

 

Σε άρθρο της  η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», αναφέρει την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, που έγινε μέσα στην εβδομάδα και  υπογράφτηκε στο «Καλύμνικο Χωριό», το Τάρπον Σπρινγκς. Η επιλογή του τόπου υπογραφής, έχει συμβολική σημασία,  καθώς αποτελεί επιβράβευση των ενεργειών του Καλύμνιου Δημάρχου της πόλης, αφού ήταν ο εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτής της σημαντικής δράσης, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο αυτής της περιοχής, στην προώθηση των θεμάτων συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ»

 

«Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας Κολεγίου Φλόριδας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου»

ΤΑΜΠΑ. Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, των ανθρωπιστικών επιστημών και του πολιτισμού, υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Σεντ Πίτερσμπουργκ Κόλετζ (SPC), στις εγκαταστάσεις του τελευταίου στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς.

Λόγω απουσίας της προέδρου του Κολεγίου, Tάντζουα Ουίλιαμς, η οποία ήταν αδιάθετη, τη συμφωνία υπέγραψε η αντιπρόεδρος, Δρ. Σούζαν Nτίμερς, ενώ από ελληνικής πλευράς, η πρύτανις, Χρυσή Βιτσιλάκη, παρόντος και του κοσμήτορα, Ιωάννη Σεϊμένη.

Κατά την εκδήλωση, που έγινε μέσω skype (σκάιπ), τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, ότι η συμφωνία θα δώσει την ευκαιρία για μια παραγωγική συνεργασία μεταξύ των ως άνω Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Την ικανοποίησή τους σχετικά, εξέφρασαν με χαιρετισμούς τους, η κ. Ντίμερς, ο πρόβοστ του Κολεγίου, Δρ. Ροντ Ντέιβις και ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, που ήταν και ο πρωτεργάτης για τη συμφωνία συνεργασίας. Η κ. Βιτσιλάκη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της γιατί με τη συνεργασία αυτή θα ξεπεραστούν τα σύνορα και θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο ιδρυμάτων προς όφελος της φοιτητιώσας νεολαίας.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Δημήτρης Σπάρος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους παράγοντες για τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις