Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Χωρίς γιατρούς το ιατρείο Σύμης

Χωρίς γιατρούς το ιατρείο Σύμης

από 12nisospress
194 προβολές

Οργή και αγανάκτηση στη Σύμη για το γεγονός ότι το Ιατρείο του νησιού έχει μείνει με έναν στρατιωτικό και έναν αγροτικό γιατρό.

Την αγανάκτησή του εξέφρασε μιλώντας στον “Sky Rodos”  ο δήμαρχος της Σύμης ζητώντας λύση για τη σωστή στελέχωση του ιατρείου του νησιού.

Ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας άστραψε και βρόντηξε τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους βουλευτές καθώς το ιατρείο του νησιού εγκαινιάστηκε πρώτα  ανακοινώθηκε η τοποθέτηση επικουρικών γιατρών  και μετά απογυμνώθηκε.

Και επειδή φαίνεται να έχει πέσει στο κενό το αίτημα για τη  σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί ο κ. Παπακαλοδούκας τόνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του αρμόδιου υπουργού.

«Δεν θα ξεκινήσει η σεζόν με τον φόβο αν θα ανάψει κάπου φωτιά και πώς θα σβήσει. Ο Δήμος δεν είναι πολιτική προστασία. Θα κάνουμε την αρχή για το πυροσβεστικό κλιμάκιο και θα υπάρξει συνέχεια με το υπουργείο Υγείας», τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας.

«Με την πολιτεία πας ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Προλάβαμε τα κλείσιμο του καταστήματος Alpha Bank στη Σύμη. Προέκυψε το πρόβλημα με τους γιατρούς.

Μετά τους πανηγυρισμούς της  κυβέρνησης πως έφερε γιατρούς στην Ψέριμο κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο. Την παθολόγο  γιατρό που είχαμε την έκαναν μόνιμη στη Λήμνο. Ο ορθοπεδικός γιατρός έγινε μόνιμος στην Κάλυμνο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μείναμε με έναν στρατιωτικό γιατρό και έναν αγροτικό. Στο τέλος του μήνα  θα έρθουν δύο αγροτικοί γιατροί. Το ιατρείο έχει χιλιάδες ευρώ έξοδα. Έγιναν τα εγκαίνια και τελικά όλα ήταν φρου φρου  και αρώματα. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι ο βασικός εχθρός των νησιωτών είναι οι ελλείψεις στον τομέα της Υγείας.

Τι να τα κάνω τα Rafale όταν δεν έχω γιατρούς στο νησί μου;  Εμείς πάντα ζητάμε ένα γιατρό με ειδικότητα. Δεν κατανοώ πως αφήνουν τα νησιά χωρίς γιατρούς», τόνισε ο κ. Παπακαλοδουκας.

«Για την πυροσβεστική δεν είδα να διορθώνεται κανένα λάθος. Ποιος μας προστατεύει από μια φωτιά. Κανείς. Τρέχει ο Δήμος  που …λογοδοτεί στην Πυροσβεστική και στις αρμόδιες αρχές αν προκύψει κάτι με φωτιά.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο  είναι το ίδιο χρήσιμο με τις υπηρεσίες  της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται σε αυτό τον νομό. Δεν καταλαβαίνω τι κάνουν οι βουλευτές μας. Δεν είναι αρμοδιότητα δική μου να στελεχώσω το ιατρείο και να ιδρύσω Πυροσβεστική.

Οι βουλευτές είναι για να λύνουν τα δικά μας προβλήματα και όχι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», είπε οργισμένος ο Δήμαρχος Σύμης.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις