Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ξεκίνησαν οι διεργασίες για περιφέρεια και δήμο Ρόδου

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για περιφέρεια και δήμο Ρόδου

80 προβολές

Τον προσανατολισμό του να μην είναι ξανά υποψήφιος ούτε στον δεύτερο, ούτε στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε φίλους και συνεργάτες του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γλυνός έχει σχεδόν καταλήξει στην απόφαση αυτή, ενώ φέρεται να έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής, πράγμα που είχε ακουστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της πολιτικής σεναριολογίας.

Τις αποφάσεις του ο κ. Γλυνός, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να τις οριστικοποιήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα προβεί και σε σχετικές ανακοινώσεις, πιθανόν σε ολομέλεια της παράταξής του.
Η αναμενόμενη απόφαση του κ. Γλυνού έχει ήδη πυροδοτήσει διεργασίες για νέες υποψηφιότητες, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με δεδομένο ότι υποψήφιοι θα είναι εκ νέου, αφενός ο κ. Αντώνης Καμπουράκης στον δήμο Ρόδου και αφετέρου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η κινητικότητα που αναπτύσσεται αφορά κυρίως στελέχη και παράγοντες που βρίσκονται σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και διεργασίες μεταξύ ενδιαφερομένων, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, ούτε για τον δήμο Ρόδου, αλλά ούτε και για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στις διεργασίες αυτές φέρονται να συμμετέχουν στελέχη που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τους κ.κ. Χατζημάρκο και Καμπουράκη, είτε στην παρούσα θητεία, είτε σε προγενέστερο χρόνο.

Φημολογείται δε εντόνως ότι μεταξύ των στελεχών αυτών είναι οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Σωτρίλλης και Γιάννης Φλεβάρης, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός και ομάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών που απαρτίζουν την παράταξη της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στον δήμο της Ρόδου.

Δραστήρια επίσης έχει αρχίσει και κινείται ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, που ενδιαφέρεται βασικά για τον δήμο της Ρόδου, ενώ στους «μνηστήρες» έχει αρχίσει και συζητείται και το όνομα του πρώην δημάρχου Αφάντου κ. Σάββα Διακοσταματίου.

«Κλειδί» στις παραπάνω διεργασίες αποτελεί η στάση του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει.
Υπάρχουν συνεργάτες του που τον προτρέπουν να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, αλλά υπάρχουν και προτάσεις να ηγηθεί ο ίδιος ψηφοδελτίου στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Στο πλαίσιο των διεργασιών που ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλα ονόματα παραγόντων της περιοχής μας, που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετώπου που θα συσπειρώνει στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους κι απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Όλα αυτά πάντως βρίσκονται στον αέρα διότι υπάρχει η πιθανότητα να προηγηθούν –ενδεχομένως και εντός του 2022- οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα και πολιτικούς συσχετισμούς σε τοπικό επίπεδο.

Πολύ απλά γιατί τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα σχήματα που θα προκύψουν για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού μπορεί από αυτές να καθοριστούν νέες τάσεις στην κοινωνία ή να ενισχυθούν οι υπάρχουσες, οι οποίες ευνοούν τους υποψηφίους που προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη.

Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένο ότι το 2023 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας, οι διεργασίες για τη συγκρότηση συνδυασμών θα γίνουν πιο έντονες μέσα στους επόμενους μήνες και σε γενικές γραμμές θεωρούνται όλα ανοιχτά για τα σχήματα, τα οποία εν τέλει θα προκύψουν.

Βαρύνοντα λόγο στις διεργασίες αυτές θα έχουν τα στελέχη της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του κ. Μανώλη Γλυνού και της παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της αντιπολίτευσης στα δύο όργανα.

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις