Αρχική Νέα Ελλάδας Βελόπουλος: Η επιδότηση των τιμών ρεύματος εξυπηρετεί τους παρόχους

Βελόπουλος: Η επιδότηση των τιμών ρεύματος εξυπηρετεί τους παρόχους

61 προβολές

Στο ενεργειακό και στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Τρία χρόνια φωνάζαμε για εξορύξεις και ο κ. Δένδιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγαν ότι δεν θα κάνουμε εξορύξεις. Τώρα μιλάτε για έρευνες. Η εξόρυξη αν ξεκινήσει σήμερα θα φέρει αποτέλεσμα το 2027 ή το 2028. Αν όμως μας ακούγατε που φωνάζαμε από το ’19, τώρα θα είχαμε ήδη τρυπήσει το Αιγαίο και θα βγάζαμε δικό μας πετρέλαιο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μας πει για ποιο λόγο μιλά για έρευνες όταν δεν ξέρει τι συμβάσεις έχει υπογράψει η ΝΔ με την EXXON MOBIL. Τι υπογράψατε πείτε μας. Φέρτε εδώ τις συμβάσεις. Γιατί είναι άλλο πράγμα η συμφωνία 50-50, άλλο η συμφωνία 60-40 και άλλο το 70-30. Αυτά όμως αποδεικνύουν ότι λέτε ψέματα. Γιατί να γίνουν έρευνες δυτικά του Ιονίου και όχι ανατολικά της Κρήτης, που είναι έτοιμο το κοίτασμα; Μα γιατί με την συμφωνία που έχετε υπογράψει θα παραβιάσετε τη μειωμένη επήρεια και την ίδια ώρα έρχεστε και επικαλείστε το διεθνές δίκαιο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και διερωτήθηκε:

«Κλείσατε τους λιγνίτες, ενώ Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, τους ανοίγουν. Γιατί δεν ανοίγετε τους λιγνίτες πάση δυνάμει;».

Ο κ. Βελόπουλος επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα επιδότησης της κατανάλωσης ρεύματος, εξυπηρετεί τους παρόχους, λέγοντας τα εξής: «Επιδοτείτε τις τιμές του ρεύματος για τον Νοέμβριο και η επιχορήγηση είναι στο 60%, όταν τον Οκτώβριο ήταν στο 73%, όταν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο τα κέρδη των παρόχων ήταν 3,5 δισ. ευρώ, σε τέσσερις μήνες».

Μιλώντας για τα του πολέμου στην Ουκρανία άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό «που πήρε», όπως είπε, «το καριοφίλι και ξεκίνησε μόνος του πόλεμο κατά της Ρωσίας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Πείτε μας ότι θέλετε να πεινάσουμε για να βοηθήσετε τον Ζελένσκι. Ρωτήστε τον Έλληνα, το θέλει αυτό; Ή θέλει να υπάρχει ειρήνη για να είναι φθηνά τα προϊόντα και η ενέργεια; Και αφού μας λέτε ότι είστε υπέρ των αδυνάτων και τους βοηθάτε, γιατί δεν βοηθάτε και την Αρμενία; Γιατί βοηθάτε το Κόσσοβο όταν μας δημιουργούσε πρόβλημα; Αφού το πρόβλημά σας είναι η πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε εμάς, γιατί δεν ζητάτε να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία;».

Αναφερόμενος στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εμμονική» στάση. «Η πρωθυπουργός στην Αλμπέρτα του Καναδά ζητά συγγνώμη από τους υγειονομικούς και όσους έχασαν τις εργασίες τους συνεπεία της κρίσης με την πανδημία και τους επαναφέρει στις θέσεις τους, και εσείς επιμένετε στο λάθος. Ο κ. Πλεύρης ακούει για τους υγειονομικούς και βγάζει φλύκταινες. Φέρτε πίσω τους υγειονομικούς τώρα», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν προτίθεται να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας εάν προκύψει τέτοιο θέμα. «Επειδή μας ρωτούν συνεχώς αν θα πάμε σε συγκυβέρνηση, θα το πω από το βήμα της Βουλής για να καταγραφεί στα πρακτικά: Εμείς με ψεύτες και ανίκανους δεν συγκυβερνούμε. Εμείς δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε να κυβερνήσουμε», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις