Αρχική Νέα Ελλάδας Βελόπουλος εναντίον «Σπαρτιατών» – Άγρια κόντρα με φόντο τις προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές

Βελόπουλος εναντίον «Σπαρτιατών» – Άγρια κόντρα με φόντο τις προτάσεις για Εξεταστικές Επιτροπές

από 12nisospress
226 προβολές

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες με αφορμή τις πέντε προτάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου για σύσταση εξεταστικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος στην πρώτη ανάρτησή του έγραψε:

«Αποκάλυψη σεισμός…. Για να τελειώνουν τα παραμύθια αυτών που αποφεύγουν να ψηφίσουν τις εξεταστικές, λέμε ότι σκοπός μας είναι να σύρουμε… πίσω μας τους βουλευτές της ΝΔ κυρίως της Μακεδονίας, αφού είχαμε δεδομένο ότι θα ψηφίσουν όσοι δηλώνουν πατριώτες:

Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: «Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας». Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές. Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Η αντίδραση από τους «Σπαρτιάτες»

Στις αναρτήσεις Βελόπουλου αντέδρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΣπαρτιατώνΧάρης Κατσιβάρδας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ο κ. Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον «πατριωτικό χώρο». Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κ. Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν «προδοσία» επαναβαφτίστηκε μόλις την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023ως «επαίσχυντη». Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!».

Νέα απάντηση Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανήλθε γράφοντας τα εξής:

«Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτική συμφωνία των Πρεσπώνουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασοβαρους γυρολόγους των κομμάτων. Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες, Τέμπη, Μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά! Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρούν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλώσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ. Σαράκη(ξέρετε πού) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση!».

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις