Αρχική Νέα Ελλάδας Βελόπουλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να πάτε σε εκλογές

Βελόπουλος: Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να πάτε σε εκλογές

από 12nisospress
245 προβολές

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό αναφέρθηκε στην απουσία του Πρωθυπουργού.

“Η σημερινή απουσία του πρωθυπουργού είναι αδιανόητη. Δεν μπορεί να συζητάμε για τον προϋπολογισμό και να απουσιάζει. Αν εσάς σας τιμά φαντάζομαι ότι τον γενάρχη σας τον Κων/νο Καρμανλή δεν τον τιμά. Εδώ φαίνεται και η συμπαιγνία σας, γιατί ούτε και ο κ. Τσίπρας είναι εδώ” τόνισε

“Όλα τα κόμματα από το 1974 και μετά ταυτίσατε το κράτος με το κόμμα. Το ταυτίσατε με την ερμηνεία του Ησιόδου, που παρουσίαζε το κράτος  ανίκανο να αισθανθεί φιλία ή οίκτο. Στην θέση του κράτους είστε εσείς. Δίνετε εντολές στο κράτος και το ρυθμίζετε χωρίς οίκτο, συμπόνοια, ανθρωπιά. Εξυπηρετείτε μόνο το κομματικό σας ακροατήριο. Τους πραιτοριανούς της ΝΔ, που αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχατε ούτε κι εσείς. Όποιος δεν είναι δικός σας τον κυνηγάτε με πρόστιμα, με έναν αήθη τρόπο. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι επιβολή. Επιβάλλεστε στους «απείθαρχους» με κάθε τρόπο. Για τα ίδια αδικήματα όμως τους δικούς σας τους αντιμετωπίζετε αλλιώς. Κάνετε μια τροπολογία και τον απαλλάσσετε. Ακόμα και αν χρωστά. Έτσι φτάσαμε να χρωστά και το κόμμα σας και δεν έχει γίνει καμία κατάσχεση. Αυτό το κράτος ήθελε ο Κων/νος Καραμανλής; Δεν νομίζω. Εμείς αυτό το κράτος θα το κατεδαφίσουμε είτε θέλετε είτε όχι. Στον Ησίοδο λοιπόν το κράτος, που στόχευε στην επικράτηση επι του αντιπάλου με κάθε τρόπο, καθήλωσε τον Προμηθέα στο βράχο επειδή χάρισε τη φωτιά στους ανθρώπους. Έτσι κι εσείς καθηλώνετε τον λαό στην φτώχεια” ανέφερε.

 

Ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την άποψη ότι υπάρχει συγκυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Θέλετε να είστε πετυχημένος υπουργός; Αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα όπως της Ρωσίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας. Πέτυχαν γιατί έχουν εθνικό οικονομικό προστατευτισμό. Προστατέψτε τα ελληνικά προϊόντα. Επιβάλετε δασμούς, επιβάλετε ποιοτικό έλεγχο στα εισαγόμενα προϊόντα».

“Ο μέγας Θουκυδίδης είχε πει ότι το μυστικό για την ευτυχία είναι η ελευθερία και το μυστικό για την ελευθερία είναι το θάρρος. Εσείς ούτε τους Έλληνες έχετε κάνει ελεύθερους, ούτε έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε την αλήθεια. Κρατήστε όρθια την Ελλάδα. Αν δεν έχετε πολιτική αξιοπρέπεια, αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πηγαίνετε σε εκλογές. Αν δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις καρατομήστε αυτούς που λένε ψέματα. Διαφορετικά η Ελλάδα θα τελειώσει. Την έχετε καταντήσει για λύπηση. Μην την τελειώσετε οριστικά. Έχετε κάνει τον Έλληνα επαίτη και αυτό δεν του αξίζει. Στον Έλληνα αξίζει μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη οικονομικά που ανήκει στους Έλληνες” κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις