Αρχική Νέα Ελλάδας Τσίπρας: «Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι»

Τσίπρας: «Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι»

48 προβολές

«Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», ήταν το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί σε οικογενειακή βιοτεχνία στο Αιγάλεω.

Τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πραγματική οικονομία, είναι ότι για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, «το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους είναι κομβικό, ειδικά για μια ηλεκτροβόρα επιχείρηση, όπως επίσης και η δύσκολη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τραπεζικό δανεισμό». Για δε τους εργαζόμενους, «η ακρίβεια εξανεμίζει τον μισθό πριν καν τελειώσει ο μήνας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας ανέφεραν ότι το ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες «γονατίζει» τις επιχειρήσεις. Ανέφεραν ότι «για κάποια περίοδο το ενεργειακό κόστος είχε τριπλασιαστεί αλλά και τώρα μετά και τις επιδοτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλό», ενώ στο σχόλιο του προέδρου του κ. Τσίπρα ότι «έχουν αποκτήσει συνέταιρο στην βιοτεχνία την ΔΕΗ» ο ιδιοκτήτης ανέφερε: «μην το συζητάτε γιατί είμαστε ηλεκτροβόρα επιχείρηση. Από 7 χιλιάδες ευρώ που ήταν το ρεύμα τώρα πληρώνουμε 20.000 ευρώ. Υπάρχει επιδότηση αλλά δεν φθάνει, έχει διπλασιαστεί» και αυτό όπως ανέφεραν την στιγμή που η παραγωγή έχει μειωθεί στο μισό. Θέτοντας επίσης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της έλλειψης χρηματοδοτικών εργαλείων και της στάσης των τραπεζών, ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας είπε ότι «η τράπεζα για να σε χρηματοδοτήσει, και να σημειώσουμε ότι εμείς έχουμε πολύ καλή συνεργασία, πρώτα θα σου δέσει τα πόδια, μετά τα χέρια και μετά θα σου δώσει λεφτά. Γι’ αυτό προσπαθούμε να είμαστε αδάνειστοι. Με μηδέν δανεισμό».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις