Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Τροπολογία για την αναστολή αδειοδότησης Αιολικών Πάρκων στα νησιά

Τροπολογία για την αναστολή αδειοδότησης Αιολικών Πάρκων στα νησιά

215 προβολές

Την αναστολή διαδικασιών αδειοδότησης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ζητούν με τροπολογία που συνυπογράφουν 2 βουλευτές των Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας και Νίκος Συρμαλένιος και 1 της Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Η τροπολογία αφορά το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 & 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στις λοιπές διατάξεις». Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι, δεκάδες άδειες για την εγκατάσταση έργων ΑΠΕ στα νησιά έχουν εκδοθεί αποκλειστικά και μόνο, σύμφωνα με τις οριζόντιες και γενικές προϋποθέσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου.

Τονίζουν, επίσης, ότι το νέο αναθεωρημένο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, αλλά και τα Τοπικά Σχέδια των Δήμων τα οποία θα εναρμονιστούν με το Περιφερειακό, αναμένεται να θέσουν νέα κριτήρια χωροθέτησης μονάδων παραγωγής ΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της νησιωτικότητας, την ιδιαίτερη γεωμορφολογία, τον προστατευόμενο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο και τα τοπικά χαρακτηριστικά του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, οι τρεις νησιώτες Βουλευτές ζήτησαν την αναστολή αδειοδοτήσεων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέχρι την εκπόνηση και έγκριση των επικαιροποιημένων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων που υπάγονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις