Αρχική Νέα Ελλάδας Τουρισμός για Όλους 2023-2024: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το πρόγραμμα

Τουρισμός για Όλους 2023-2024: Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το πρόγραμμα

από 12nisospress
361 προβολές

Την επόμενη εβδομάδα  αναμένεται τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα  https://www.tourism4all.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος  “Τουρισμός για Όλους” της περιόδου 2023-2024 στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν voucher για φθηνές διακοπές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού «προβλέπεται η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος “Τουρισμός για όλους 2022-2023”, ώστε να διασφαλιστεί συντομότερα και πιο αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση και υλοποίηση του Β’ κύκλου του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”».

Πώς θα υποβάλλετε φέτος αίτηση για το πρόγραμμα

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση του προγράμματος με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους στο tourism4all

Θα πρέπει να  έχουν στη κατοχή τους τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΦΜ  τους προκειμένου να συνδεθούν, ενώ απαραίτητα είναι και το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια:

 • Καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία στη συνέχεια πιστοποιούν.
 • Δηλώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα της ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνουν ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρίζουν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής τους, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτούνται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού

Τι ίσχυε στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος

Σημειώνεται δε πως στον προηγούμενο κύκλο τα κριτήρια για την ένταξη των πολιτών στο Τουρισμός για Όλους 2022 ήταν τα εξής:

1.Τα κριτήρια 

Α. Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Το  ανώτατο ετήσιο εισόδημα έπρεπε να είναι 16.000 ευρώ για μια οικογένεια χωρίς τέκνα.
 • Το ανώτατο ετήσιο εισόδημα έπρεπε να ανέρχεται στα 17.500 ευρώ για μια οικογένεια με 1 τέκνο.
 • Στα 19.000 ευρώ διαμορφώνονταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 2 τέκνα.
 • Στα 21.000 ευρώ ανέρχονταν  το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 3 τέκνα.

Ενώ για τους  πολύτεκνους το ανώτατο ετήσιο εισόδημα ορίζονταν στα 26.000 ευρώ 

Β. Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι +σύμφωνο συμβίωσης)

 • Στα 28.000 ευρώ ήταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια  χωρίς τέκνα.
 • Στα 29.500 ευρώ διαμορφώνονταν το ανώτατο ετήσιο  εισόδημα για μια οικογένεια με 1 τέκνο.
 • Ενώ το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 2 τέκνα  ήταν στα 31.000 ευρώ.
 • Στα 33.000 ευρώ ήταν το ανώτατο ετήσιο εισόδημα για μια οικογένεια με 3 τέκνα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

2. Οι «κόφτες»

Ωστόσο υπήρχαν «κόφτες» στο πρόγραμμα για όσους:

 • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
 • ήταν επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις