Αρχική Νέα Ελλάδας Τοποθέτηση του Αν. Δημοτικού Συμβούλου κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιου στη metalignitiki.gr για την Έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Λέρο

Τοποθέτηση του Αν. Δημοτικού Συμβούλου κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιου στη metalignitiki.gr για την Έναρξη της τουριστικής περιόδου στη Λέρο

157 προβολές

Γράφει η Βάια Λαμπροπούλου*

Ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε στην επίσημη έναρξη του τουρισμού πως  «Ανοίγουμε Πανιά». Όλα δείχνουν να υπάερξει μια ομαλή αλλά συγκρατημένη τουριστική περίοδο.

Μετά από την στασιμότητα της Τουριστικής και Επιχειρηματικής κίνησης φαίνεται η Ελλάδα να αποτελεί ασφαλή προορισμό. Ο ελληνικός τουρισμός για το 2020 βραβεύτηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC) ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου. Ο Υπουργός τουρισμού αναφέρθηκε στις προοπτικές του 2021, αλλά και στη σημασία της ασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών εγχώριων και ξένων. Μίλησε για  τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας σχετικά με το Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα με συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό εμβολιασμού,  PCR test έως και 72 ώρες πριν ,πιστοποιητικό ανάρρωσης και ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06 .

Προκειμένου η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός να έχει δυναμική παρουσία είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα και για τον εσωτερικό τουρισμό σχετικά με τον οποίο ο Υπουργός σημείωσε πως «είναι ένας τομέας που πρέπει να στηριχτεί, διότι έχει δεινοπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια. Το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» ήδη έχει ξεκινήσει ξανά. Ενημερώσαμε τους δικαιούχους που δεν το αξιοποίησαν πέρσι ώστε να το αξιοποιήσουν φέτος και να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια τους. Θα ξανανοίξουμε τις αιτήσεις ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ».

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λέρου Γεώργιος Κ. Παλαπουγιούκ δήλωσε σχετικά με τον τουρισμό 2021 πως μέσα σε όλο αυτό το δυσμενές κλίμα λόγω της πανδημίας όλοι, η Δημοτική Αρχή , οι φορείς, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουνε δώσει τον καλύτερο  εαυτό για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν  άμεσα στις απαιτήσεις των επισκεπτών του νησιού της Λέρου σε αυτή τη νέα τουριστική περίοδο.

Ήδη στη Λέρο με τη βοήθεια του αρμόδιου υπουργείου , του Δήμου , του ΔΣ του Νοσοκομείου  αλλά και όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού καταφέρανε σύμφωνα με τον κ. Παλαπουγιούκ, να έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός των κατοίκων του νησιού και σε πολύ λίγο χρόνο η Λέρος θα είναι ένα Covid – free νησί.

Σε ότι αφορά το νησί  αυξάνονται οι πτήσεις από Αθήνα αλλά και οι ακτοπλοϊκές γραμμές ώστε να γίνεται η Λέρος προσιτή ευκολότερα . Επιπλέον υπάρχουν φέτος μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια και σε συνδυασμό με τις επιστροφές από το μεταφορικό ισοδύναμο η επιλογή της Λέρου αποτελεί κυρίως μια από της φθηνότερες επιλογές για διακοπές.

Η τουριστική κίνηση είναι σε καλά επίπεδα και βάση των κρατήσεων των ξενοδοχείων αναμένουμε ότι θα είναι μια καλή σεζόν για το νησί .

Σε γενικές γραμμές ο κ. Παλαπουγιούκ πιστεύει ότι θα είναι μια καλή τουριστική σεζόν και για τη Λέρο αλλά και για τα Δωδεκάνησα.

Ο τουρισμός είναι ανάγκη να ανακάμψει ώστε η επιχειρηματικότητα και η οικονομία να ορθοποδήσει στην Ελλάδα και να μπορέσουν οι πολίτες να ξεκινήσουν τη ζωή μετά την πανδημία σε στέρεα βάση.

*Η Βάια Λαμπροπούλου είναι Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στην Ψηφιακή Δημοσιογραφία του τμήματος  Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του ΑΠΘ

ΠΗΓΗ : www.metalignitiki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις