Αρχική Νέα Λέρου Το Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου διοργανώνει τον “1ο Σχολικό Φωτομαραθώνιο Λέρου” στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Eκπαιδευτικού Oμίλου «Μπες στο Κάδρο»

Το Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου διοργανώνει τον “1ο Σχολικό Φωτομαραθώνιο Λέρου” στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Eκπαιδευτικού Oμίλου «Μπες στο Κάδρο»

από 12nisospress
867 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου διοργανώνει τον “1 ο Σχολικό Φωτομαραθώνιο Λέρου” στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Eκπαιδευτικού Oμίλου «Μπες στο Κάδρο» και καλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού μας να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Διαδικασία

Το Σάββατο 25/5/2024 από τις 10.30 π.μ, η Οργανωτική Επιτροπή του Φωτομαραθωνίου θα σας περιμένει στο γραφείο των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου, για την εγγραφή σας στον διαγωνισμό. Για να λάβετε μέρος είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, την οποία θα παραδώσετε στην Οργανωτική Επιτροπή. Την αίτηση αυτή μπορείτε να την συμπληρώσετε και online στο παρακάτω

link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVUOE6WqszccVvGMYGcRY8gf4 7dgmTQFb8X3Ee4Z7UDACVzg/viewform?usp=sf_link

Κατόπιν, θα παραλάβετε το καρτελάκι συμμετοχής σας και την πρώτη τριάδα θεμάτων. Μπορείτε να συμμετάσχετε με οποιαδήποτε ψηφιακή μηχανή θέλετε είτε με το κινητό σας τηλέφωνο.

Το πρόγραμμα Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

10.30: Συγκέντρωση στο Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου– Εγγραφές

11.00: Έναρξη του Φωτομαραθωνίου – Ανακοίνωση της πρώτης ομάδας θεμάτων

14.00: Ανακοίνωση της δεύτερης ομάδας θεμάτων

17.00: Λήξη Φωτομαραθωνίου – Παραλαβή Φωτογραφιών

Θα ακολουθήσει ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών, την παραλαβή των δώρων και των αναμνηστικών συμμετοχής.

Κανόνες

1. Θα πρέπει να τραβήξετε έξι (6) φωτογραφίες. Μία για κάθε λέξη, που θα σας έχει δοθεί ως θέμα. 2. Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ληφθεί κατά την ημέρα της εκδήλωσης του Φωτομαραθωνίου.

3. Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε flash και τρίποδα.

4. Δεν επιτρέπεται να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες,που δεν έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια του Φωτομαραθωνίου. Νικητές – Δώρα

Η κριτική επιτροπή του Φωτομαραθωνίου, που θα επιλέξει τους νικητές των κατηγοριών του διαγωνισμού αποτελείται από τους:

1. Ασλανίδη Κώστα
2. Καραλή Ουρανία
3. Μαρινόπουλο Νίκο
4. Χρόνη Στέφανο

Συνολικά θα βραβευθούν:

Η καλύτερη φωτογραφία κάθε θέματος
Η καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού
Το καλύτερο portfolio του διαγωνισμού
Επίσης, θα απονεμηθούν έπαινοι και αναμνηστικά συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Λίγα λόγια για τα μέλη της κριτικής επιτροπής:

Ασλανίδης Κώστας. Γεννήθηκε στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εργάστηκε στη Λέρο από το 1979 μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ανήσυχος καλλιτέχνης, με αγάπη για τη ζωγραφική και
την τέχνη της φωτογραφίας έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

 

Καραλή Ουρανία. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1993 (με ένα διάλειμμα τριών ετών) ζει στη Λέρο και υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δασκάλα Αγγλικών στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Συμμετέχει επί σειρά ετών σε φωτογραφίσεις της Θεατρικής Ομάδας Λέρου. Φωτογραφίες της με θέματα από τη Λέρο δημοσιεύονται τακτικά στη σελίδα του Facebook, Leros Greece.

 

Μαρινόπουλος Νίκος. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι τοποθετημένος στο Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και καταπιάνεται
με τη διάδοση, της φωτογραφικής (δημιουργία φωτογραφικών ομάδων) και κινηματογραφικής τέχνης (δημιουργία ταινιών μικρού μήκους) στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Χρόνης Στέφανος. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εργάζεται ως μαθηματικός σε δημόσιο σχολείο. Υπηρέτησε στο Γενικό Λύκειο Λέρου τη σχολική χρονιά 2007 -2008. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και ζει στην Αθήνα. Του αρέσει να φωτογραφίζει γεγονότα (λαογραφία) στα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Πέντε φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του National Geographic

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις