Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου κατά την Ιταλοκρατία, διαθέτει η Περιφέρεια, για τις ανάγκες της αιμοληψίας του Νοσοκομείου Ρόδου

Το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου κατά την Ιταλοκρατία, διαθέτει η Περιφέρεια, για τις ανάγκες της αιμοληψίας του Νοσοκομείου Ρόδου

161 προβολές

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου κατά την Ιταλοκρατία, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τις ανάγκες της αιμοληψίας του Νοσοκομείου Ρόδου, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη σήμερα, 12.03.2020, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό.

Στο χαρακτηρισμένο ως εξαιρετικά επείγον αίτημα της 2ης ΥΠΕ, ο Περιφερειάρχης απάντησε άμεσα και αυθημερόν, διαθέτοντας το ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Ελληνικού Προξενείου, επί της οδού Ιωάννη Καζούλη, στην πόλη της Ρόδου, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μεταφερθεί σε αυτό η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τον οποίον το Υπουργείο Υγείας, είτε απευθείας, είτε δια των ΥΠΕ, στράφηκε στην αυτοδιοίκηση για την αναζήτηση αιθουσών αιμοληψιών εκτός νοσοκομείων, είναι ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα, η οποία οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε έγγραφό του προς τις ΥΠΕ της χώρας, το φαινόμενο αυτό, το οποίο μάλιστα παρατηρείται πλέον σε πολλές χώρες, θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιστραφεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσων χρήζουν μετάγγισης αίματος ή παραγώγων του. Συνεπώς, θα πρέπει η αιμοληψία από αιμοδότες (εθελοντές και συγγενικό περιβάλλον) να μετακινηθεί εκτός νοσοκομείων, σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, εύκολα προσβάσιμους και οι οποίοι θα δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας.

Ανάλογη επιστολή απηύθυνε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις