Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΛειψοί Το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π σε συνεργασία με το δήμο Λειψών οργάνωσε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση εθελοντών

Το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π σε συνεργασία με το δήμο Λειψών οργάνωσε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση εθελοντών

125 προβολές
H ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου Λειψών κ. Φωτη Μάγγου:   
Και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει να χαθεί, έστω από ατύχημα, αυτή η απαράμμιλη φυσική καθαρότητα των μοναδικών δαντελωτών παραλιών του νησιού μας και να απειληθεί η υποθαλάσσια ζωή της περιοχής μας, ανατριχιάζουμε.
Ως εκ τούτου , το νησί που σέβεται και αγαπά το περιβάλλον και που το έχει αποδείξει με σειρά καινοτόμων δράσεων και ενεργειών, στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, δε θα μπορούσε να μην θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εκπαίδευση των κατοίκων στο ενδεχόμενο μιας θαλάσσιας ρύπανσης από ορυκτά καύσιμα.
Το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π σε συνεργασία με το δήμο μας οργάνωσε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση εθελοντών οι οποίοι σχετίζονται κατ’ επάγγελμα με θαλάσσιες, παράκτιες και εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Λειψών δραστηριότητες καθώς και αιρετών με αντίστοιχες αρμοδιότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το απευκτέο σενάριο μια διαρροής ρυπογόνων ουσιών προς τη θάλασσα μας.
Η ενεργή συμμετοχή των εθελοντών μας γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία καθώς σε λίγο χρόνο και με άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η άσκηση επί φανταστικού σεναρίου διαρροής μαζούτ και ορυκτέλαιων εντός της θαλάσιας λιμενικής ζώνης του νησιού.
Ευχαριστούμε θερμά την “Ομάδα Κρούσης” : Βασίλη Σκλαβούνο, Μιχάλη Γρύλλη, Θέμελη Κούρο, Βαγγέλη Χήρα, Μανώλη Μελιανό, Θεολόγο Πάντελο και Αντώνη Φαρμακίδη, τον αντιδήμαρχο Δημοσθένη Πατέλη, τη δημοτική σύμβουλο και μέλος του δς του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π Πετρούλα Σεΐτη , τους λιμενικούς ,Ιωάννη Αντωνόπουλο και Χαρά Ασημακοπούλου, το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π καθώς και τον σύμβουλο θαλάσσιας προστασίας Μιχάλη Αγγελόπουλο απ την εταιρεία ΜΕΤΟΠΗ.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις