Αρχική Νέα Κόσμου «Το δαχτυλίδι της Φωτιάς»: Αρχισε η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

«Το δαχτυλίδι της Φωτιάς»: Αρχισε η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

60 προβολές

Ορατή από περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου της γης  – H Σελήνη αναμένεται να καλύψει περίπου το 90% του ηλιακού δίσκου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της δακτυλιοειδούς ή μερικής  ηλιακής έκλειψης θα απολαύσουν σήμερα εκατομμύρια κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου του πλανήτη μας .

Πρόκειται για μια ετήσια έκλειψη του Ήλιου, όπου το φεγγάρι θα μπλοκάρει μερικώς τον ήλιο.

Solar Eclipse June 10, 2021

https://youtu.be/HMgKCOm4uOQ

Θα είναι η πρώτη από τις δύο ηλιακές εκλείψεις φέτος. Τέτοιου είδους έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη (κοντά στο απόγειό της) για να καλύψει τελείως τον ηλιακό δίσκο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, το οποίο αποκαλείται «το δαχτυλίδι της φωτιάς», ενώ το στέμμα του Ήλιου δεν είναι ορατό στη διάρκεια της έκλειψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη αναμένεται να καλύψει περίπου το 90% του ηλιακού δίσκου. Κάτι τέτοιο φυσικά δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα.

2021 Annular Solar Eclipse

https://youtu.be/IaBt5Zau3ng

Το «μονοπάτι» πλήρους ορατότητας της έκλειψης θα περιοριστεί στην ανατολική Ρωσία, στον Αρκτικό Ωκεανό, στη δυτική Γροιλανδία και στον Καναδά, ενώ το φαινόμενο θα είναι μερικά ορατό από τις ΗΠΑ και μέρος της Ευρώπης, το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει τη χώρα μας.

dal1
Ντέλαγουερ, ΗΠΑ
51237052107_5e37768d80_o
Καπιτώλιο, Ουάσιγκτον
068_AA_06062021_371816
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
εκλειψη

Η δακτυλιοειδής έκλειψη ξεκίνησε σήμερα με την ανατολή του Hλίου πάνω από το βόρειο τμήμα της λίμνης Superior (Οντάριο, Καναδάς). Στη συνέχεια, συνέχισε σε όλη την περιοχή της Πολικής (Αρκτική) (Γροιλανδία) και σε ολόκληρο τον Βόρειο Πόλο έως την Πέμπτη το μεσημέρι και θα καταλήξει πάνω από τη βορειοανατολική Σιβηρία κατά το ηλιοβασίλεμα.

🔴 LIVE: Annular Solar Eclipse (June 10, 2021) | Ring of Fire Livestream | 日食

Το μεσαίο στάδιο της έκλειψης -ή το Ring Of Fire– θα διαρκέσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα, λιγότερο από 4 λεπτά, 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα ακριβώς.

Για να μάθετε ποιες φορές η έκλειψη μπορεί να είναι ορατή σε ορισμένες περιοχές, μπορείτε να κάνετε κλικ στον χάρτη εδώ

Η επόμενη έκλειψη Hλίου θα συμβεί στις 19 Νοεμβρίου, ενώ η επόμενη δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη θα λάβει χώρα στις 14 Οκτωβρίου 2023 και στις 8 Απριλίου 2024 θα υπάρξει ολική έκλειψη Ηλίου.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις