Αρχική Νέα Λέρου ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ: Πέντε χρόνια είναι αρκετά για να μετρήσει κανείς την Ανθρωπιά των νησιωτών που ξέπλυνε την αδιαφορία της Ευρώπης

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ: Πέντε χρόνια είναι αρκετά για να μετρήσει κανείς την Ανθρωπιά των νησιωτών που ξέπλυνε την αδιαφορία της Ευρώπης

235 προβολές

Πέντε χρόνια είναι αρκετά για να μετρήσει κανείς την Ανθρωπιά των νησιωτών που ξέπλυνε την αδιαφορία της Ευρώπης σ΄αυτήν την ανθρωπιστική κρίση.

Κύριοι της ευρώπης, για εμάς, αυτό θα πει ΕΥΡΩΠΗ.

Πέντε χρόνια είναι αρκετά για να μετρήσει κανείς την ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Μετά το χάος του 2015, το 2016 η Ευρωπαϊκή <Ένωση> μαζί και η Ελλάδα συμφώνησαν με την Τουρκία:

Για να σταματήσουν οι ροές από Τουρκία προς Ελλάδα και Ευρώπη θα εκταμιευθούν προς Τουρκία 3+3 Δις ευρώ. Σημειωτέον ότι και η Ελλάδα συνέβαλε και συμβάλλει σ΄αυτό το ποσόν !!!! Για  να πάψουν οι ροές προσφύγων – μεταναστών!!!!

Οι επαναπροωθήσεις προς Τουρκία και οι προωθήσεις προς την Ευρώπη θα γίνονται ΜΟΝΟΝ από τα Νησιά και όχι από την Ηπειρωτική Ελλάδα !!!! Αυτό το γεγονός είναι νομοτελειακό στο να στοιβάζονται οι Προσφυγές – Μετανάστες στα Νησιά μας. Αυτό είναι η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

Συγχαρητήρια στους τότε κυβερνώντες που το αποδέχτηκαν, και πολλά συγχαρητήρια σ΄αυτούς που και σήμερα το δέχονται. Εξηγήστε μας γιατί δεν το αλλάζετε αυτό για να το καταλάβουμε και εμείς.

Εμείς το εξηγούμε ως εξής. Αφού στα νησιά μας επικρατούν άλλες συνθήκες απ΄ότι στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τότε τα νησιά μας είναι ΣΧΕΔΟΝ Ελλάδα. Μήπως αύριο μας πουν ότι έχουμε και ΣΧΕΔΟΝ υφαλοκρηπίδα και ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΖ.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΦΡΑΓΜΑ

Ορισμένοι από τους προηγούμενους νόμιζαν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.

Οι σημερινοί μπέρδεψαν τα χερσαία με τα θαλάσσια σύνορα.

Εμείς οι νησιώτες γελάμε. Το πιο σημαντικό δεν είναι οτι  θα χαθούν – πνιγούν 500.000 ευρώ, είναι ότι σε όποια απόσταση και να τοποθετήσουμε το <φράγμα>  από τις ακτές μας θα δημιουργήσουμε από μόνοι μας τεράστιο γεωπολιτικό θέμα.

  • Αν πάμε στα 12 μίλια που έχουμε το δικαίωμα σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας θα αντιμετωπίσουμε το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
  • Αν τοποθετηθεί στα 6 μίλια μάλλον απεμπολούμε τα 12 μίλια.
  • Αν τοποθετηθεί σε λιγότερο από τα 6 μίλια τότε αυτομάτως το φράγμα θα μας δημιουργήσει έμφραγμα.

Ένας Χιώτης καπετάνιος και ένας Ύπαρχος με διπλωματική πείρα  πρέπει να το αποτρέψουν!

ΛΕΡΟΣ

Βασιλικές Τεχνικές σχολές, Αποθήκη ψυχικά πασχόντων, Φυλακισμένοι Δημοκρατικοί πολίτες της Χούντας του 1967.

Όταν τις περιόδους αυτές τα υπόλοιπα νησιά έβρισκαν τον δρόμο τους για την ανάπτυξη, εμείς ήμασταν συνώνυμο της απομόνωσης.

Δώσαμε λύσεις σε δύσκολες περιόδους για την πατρίδα μας. Δεν αντέχουμε πλέον να συνεχίσουμε να λύνουμε και τα προβλήματα της Ευρώπης για το υπόλοιπο του Αιώνα.

Το μέγεθος του Νησιού μας δεν χωράει ούτε ανοικτό ούτε κλειστό κέντρο.

Τα κλειστά κέντρα ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τον τόπο μας ως Νησί έγκλειστων ανθρώπων στο διηνεκές.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

Σαν Νησί κάναμε τεράστιες προσπάθειες να ξεφύγουμε από την απομόνωση και να φέρουμε τον τόπο μας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Το ζήσαμε , το παλέψαμε  και το είδαμε όλοι. Ενώ αρκετοί νόμιζαν πως αυτά δεν γίνονται!

Είμαστε το ωραιότερο νησί στο Αιγαίο με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ήταν λάθος η απαίτησή μας για δημιουργία HOT SPOT το 2015 και δεν μας καλύπτει το γεγονός πως τότε μας είπαν ψέματα. Και σήμερα διαπιστώνουμε ότι άλλα έλεγαν προεκλογικά οι της Ν.Δ και άλλα μας προτείνουν σήμερα.

Το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΛΕΡΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ;

Θέλουμε τον τόπο μας να έχει αναπτυξιακή πορεία και ποιοτική ζωή σήμερα και ακόμα καλύτερη αύριο;  ή θέλουμε μια Λέρο που πρόσκαιρα <λύνει> προβλήματα λίγων , σκοτώνοντας την ελπίδα κα το Αύριο;

Είμαι σίγουρος ότι το σύνολο της κοινωνίας μας, επιλέγει την Ελπίδα και το Αύριο και δεν επηρεάζεται από πρόσκαιρα οφέλη. Δεν θα πέσει σ΄αυτην την ΠΑΓΙΔΑ.

Θέλει πρόγραμμα , αποφασιστικότητα,  συνοχή  και αγώνα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, η απαίτησή της κοινωνίας πρέπει να είναι.

Όταν φθάνουν πρόσφυγές – μετανάστες στο Φαρμακονήσι, το  Λιμεναρχείο Λέρου να τους προωθεί την επομένη στον Πειραιά μέσω Λέρου για τα περαιτέρω.

Απορρίπτονται όλες οι άλλες λύσεις. Ενωμένοι και με κόπο θα το κατορθώσουμε, γιατί πάνω  από όλα είναι δίκαιο για τους ταλαιπωρημένους αυτούς συνανθρώπους  άλλα και για την δική μας επιβίωση. Δεχόμαστε το 1% στο Νησί όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα.

Ας μας εξηγήσουν γιατί αυτό δεν γίνεται και εμείς θα τους βρούμε τον τρόπο.


ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΩΤΤΑΚΗΣ

ΛΕΡΟΣ 17-02-2020

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις