Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Τι θα ισχύει στην Κάλυμνο για το λιανεμπόριο από Δευτέρα 5 Απριλίου που παραμένει στο «βαθύ κόκκινο»

Τι θα ισχύει στην Κάλυμνο για το λιανεμπόριο από Δευτέρα 5 Απριλίου που παραμένει στο «βαθύ κόκκινο»

από 12nisospress
592 προβολές

Στην ζωή των κατοίκων των περιοχών που είναι σε «βαθύ κόκκινο», όπως η Κάλυμνος, μπαίνει ο κωδικός sms 13032 από την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ο οποίος θα αφορά το λιανεμπόριο με το click away αλλά και το click in shop και θα έχει χρονικό περιορισμό 3 ωρών και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στέλνει μόνο ένα μήνυμα την ημέρα.

Πριν  ξεκινήσει ο καταναλωτής από το σπίτι του πρέπει να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το κατάστημα και να υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού. Παράλληλα, ο καταναλωτής έχει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή το απαντητικό e-mail ή SMS από την επιχείρηση, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν σε καταστήματα για τα ψώνια τους, στέλνοντας SMS στο 13032, στις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

Συνοικιακά καταστήματα.

Μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες -αρκεί να μη βρίσκονται μέσα σε εμπορικό κέντρο

Μεγάλες αλυσίδες με παιχνίδια, ηλεκτρικά είδη, είδη σπιτιού κ.α

Πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα μαγαζιά (σ.σ. δεν λειτουργούν ως εμπορικά κέντρα).

Τι θα ισχύει για τον κωδικό 13033;

Όσον αφορά το SMS στο 13033δεν αλλάζει τίποτα και  χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία) και τα φαρμακεία.

Οι κωδικοί μετακίνησης που αποστέλλονται με SMS στο 13033 παραμένουν ως έχουν και είναι οι ακόλουθοι:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις