Αρχική Νέα Ελλάδας Τι σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ για την αγορά – Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης

Τι σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ για την αγορά – Όλα όσα είπε ο Χατζηδάκης

από 12nisospress
151 προβολές

Για το πόσο ανησυχεί η κυβέρνηση ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα χαθεί από το κύμα της ακρίβειας  στην αγορά ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης από δημοσιογράφο Πρώτο Πρόγραμμα.

“Εάν δώσουμε μια αύξηση που οδηγήσει τον κατώτατο μισθό λέω εγώ σχηματικά στα 1.000 ευρώ από 663 που είναι σήμερα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν πανηγυρισμοί στη χώρα. Πανηγυρισμοί όμως που θα κρατήσουν για κάμποσες εβδομάδες και στη συνέχεια όταν θα κλείνουν οι επιχειρήσεις λόγω της υπέρμετρης αύξησης του εργατικού κόστους, οι πανηγυρισμοί θα μετατραπούν σε αποδοκιμασίες. Ενδεχομένως και από τους ίδιους που θα πανηγύριζαν”, απάντησε.

“Άρα εμείς πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν μπροστά – διότι αν δεν δουλεύουν οι επιχειρήσεις δεν θα δουλεύουν και οι εργαζόμενοι, αυτός είναι ο ένας στόχος. Και ο δεύτερος στόχος είναι να στηρίξουμε πραγματικά τους εργαζόμενους που δέχονται μεγάλη πίεση στις τσέπες τους όχι μόνο τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια”, πρόσθεσε.

Κατώτατος μισθός: Θα αυξηθεί πάνω από 6% ; 

μισθός

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός πάνω από 6%. Δεν απάντησε επί τούτου.  “Δεν μπορώ να σας το πω. Προφανώς είμαστε γνώστες των εισηγήσεων που έχουν γίνει και από τους εργοδότες και από τους εργαζόμενους, ξέρουμε τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας, ξέρω εγώ τι λέει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων”, τόνισε.

“Κάποια από αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιοποιηθούν δεν είναι κάτι μυστικό. Εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη για προστασία της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρήσεων από τη μια, και από την άλλη στο δεύτερο στόχο που είναι ο βασικός στόχος της προστασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα καθώς έχει μεσολαβήσει μια δεκαετής κρίση στην ελληνική οικονομία και πρέπει και εκείνοι να αισθανθούν όχι έχουν μια κάποια ανάσα από την πλευρά της κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις