Αρχική Νέα Ελλάδας Τι λέει το Λιμενικό για τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου

Τι λέει το Λιμενικό για τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου

από 12nisospress
223 προβολές

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου, προκαλώντας οργή στην κοινή γνώμη. Πριν από λίγο, το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι τα αλιευτικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στα τουρκικά παράλια, όπου είναι και ο τελικός προορισμός τους. Υπογραμμίζεται επίσης ότι δεν τίθεται θέμα αλίευσης από τα συγκεκριμένα σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής:

“Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.”

Δείτε εδώ το βίντεο από το mykonoslivetv

ΠΗΓΗ : www.enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις