Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Την παράταση στην προέγκριση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την παράταση στην προέγκριση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

από 12nisospress
156 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

 

Ρόδος, 28 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Την παράταση στην προέγκριση οικοδομικής άδειας σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Συγκεκριμένη πρόταση, για ένα σημαντικό θέμα, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα και τους νησιώτες ιδιοκτήτες οικοπέδων μικρότερων των τεσσάρων στρεμμάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου, έκανε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

 

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό να διερευνηθούν οι δυνατότητες ώστε να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο χρόνων στο καθεστώς της προέγκρισης οικοδομικής άδειας σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, με δεδομένο ότι η μεταβατική περίοδος που είχε δοθεί με βάση τους νόμους 4759/20 και 4819/21 λήγει το Δεκέμβριο του 2022.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, στην επικοινωνία της με τον αρμόδιο Υπουργό, ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών, τόσο εξαιτίας της πανδημίας, με τις γνωστές υγειονομικές επιπτώσεις που επηρέασαν και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της χώρας, όσο και εξαιτίας της ανατίμησης όλων των οικοδομικών υλικών, της ενεργειακής κρίσης και των πρόσφατων πολεμικών εξελίξεων.

 

Περεταίρω, σημειώνει η Μίκα Ιατρίδη, ζητήματα που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες, η μη ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, η μη ολοκλήρωση της αναγνώρισης ως κοινόχρηστων πολλών δρόμων που έχουν κατασκευαστεί από τους Δήμους και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες οικοπέδων στα μικρά, κυρίως, νησιά της Δωδεκανήσου, δεν ζουν σε αυτά, έχει καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την τήρηση των προθεσμιών που έχουν τεθεί από το Υπουργείο για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η βουλευτής Δωδεκανήσου, ανέφερε ότι η παράταση δύο χρόνων που προτείνεται κρίνεται απολύτως απαραίτητη, ώστε να μην χαθεί το δικαίωμα οικοδόμησης και μειωθεί, ουσιαστικά, η αξία των συγκεκριμένων οικοπέδων.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις