Αρχική Νέα Ελλάδας Τηλεοπτική εκπαίδευση για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων ξεκινά από αύριο μέσω της ΕΡΤ 2

Τηλεοπτική εκπαίδευση για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων ξεκινά από αύριο μέσω της ΕΡΤ 2

214 προβολές

«Ηλεκτρονικό σχολείο» ξεκινάει από αύριο στην κρατική τηλεόραση και την  ΕΡΤ2 και σε πρώτη φάση μόνο για τους μαθητές Δημοτικού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η εκπαιδευτική τηλεόραση είναι «απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού, προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ακόμη ότι «όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας,  ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα».

Αναφορικά με την ασύγχρονη και τη χρήση του εκπαιδευτικού υλικού αναφέρεται ότι ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, σε σύνολο ωστόσο 1,3 μαθητών.

Το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2  θα ξεκινήσει αύριο στις 10 π.μ. επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης, Ιστορία Δ’ τάξης,  Φυσική Ε’ τάξης.

Την Τρίτη στις 10 π.μ. θα ακολουθήσουν  Μαθηματικά, Γ’ και Δ’ τάξης, Μαθηματικά, Δ’ και Ε’ τάξης,  Φυσική Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις