Αρχική Νέα Λέρου ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

229 προβολές

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γρεκό Κυριάκο, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Κώστα Σκρέκα.

Αντικείμενο της εν λόγω συνάντησης ήταν η επίλυση προβλημάτων και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του φράγματος Παρθενίου, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία της Λέρου, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κόλιας ανέπτυξε όλα τα επί μέρους προβλήματα του έργου ζητώντας παράλληλα από τον Aν. Υπουργό την άμεση δημοπράτηση του έργου.

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τόσο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, η ανάπτυξη των άνυδρων νησιών μέσω της κατασκευής έργων ύδρευσης/άρδευσης είναι μείζονος σημασίας και ως εκ τούτου θα μεριμνήσει άμεσα για το θέμα, ξεκινώντας με την ανάθεση -από το ΥΠΑΑΤ- εκπόνησης νέας υδραυλικής μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα τυχόν πρόβλημα, προτού το έργο χρηματοδοτηθεί για τη στεγανότητα του με τη μέθοδο της μεμβράνης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την πρωτοβουλία του αλλά και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, προσκαλώντας τον στο νησί της Λέρου προκειμένου να διαπιστώσει το πρόβλημα, και ταυτόχρονα να δει τις απαράμιλλες ομορφιές του τόπου μας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις