Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Θετικές εξελίξεις αναμένονται με την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου

Θετικές εξελίξεις αναμένονται με την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου

201 προβολές
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”, το επόμενο διάστημα αναμένονται θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών, στα πλαίσια της ΑΕΝ Καλύμνου.
Οι πληροφορίες από τον Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρουν πως ο Γιάννης Πλακιωτάκης  θα δώσει “το πράσινο φως”, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του τμήματος Μηχανικών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου, ενώ το κτηριακό ζήτημα είναι ήδη σε μια καλή φάση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου αναμένεται να γνωμοδοτήσουν θετικά.
Η ΑΕΝ που εγκαινιάστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Δεκέμβριο του 2018, αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Κάλυμνο και η έναρξη του Τμήματος Μηχανικών θα καταστήσει το νησί κέντρο της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.
ΠΗΓΗ: palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις