Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Θα καταρτιστεί ισχυρό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Δωδεκανήσου

Θα καταρτιστεί ισχυρό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Δωδεκανήσου

82 προβολές

Το μήνυμα του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ότι στις εκλογές θα καταρτιστεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, χωρίς αποκλεισμούς το οποίο δεν θα καθορίσει κανένας που δεν έχει σχέση με το κόμμα, επανέλαβε προχθες το μέλος της πενταμελούς συντονιστικής Γραμματείας  Νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος τοπικά, κ. Δημήτρης Ζαννετούλης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο τελευταίος για τις εξελίξεις στο κόμμα, είπε, καταρχάς, ότι  το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχει ξαναμπεί στο μυαλό και τη σκέψη των Ελλήνων και θύμισε ότι ο Πρόεδρός του, κ. Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε τη Ρόδο την ημέρα της Ενσωμάτωσης και στις Δημοτικές Ενότητες Αφάντου και Αρχαγγέλου, έγινε δεκτός απ’ όλο τον κόσμο, τους χαιρέτισε και τους εμψύχωσε.

Όπως είπε, μάλιστα, το μήνυμα που έστειλε είναι ότι θα καταρτιστεί ένα ισχυρότατο ψηφοδέλτιο από καταξιωμένους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, χωρίς αποκλεισμούς και με βάση τα βιογραφικά, την παρουσία και τη δυναμική του κάθε υποψήφιου.

Τόνισε δε ότι αυτά που γράφονται και ακούγονται ότι κάποιοι άλλοι θα καθορίσουν από κάποια ηλεκτρονικά μέσα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δεν ισχύουν καθώς υπάρχει η εκλογική επιτροπή υπό τον κ. Αργύρη, η οποία θα καταρτίσει τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Yπάρχει η Κεντρική Επιτροπή και υπάρχει Πρόεδρος που γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία του Νομού μας, καθώς και εκλογική επιτροπή η οποία και θα διαβιβάσει όσα ονόματα εκείνη θεωρεί ότι μπορούν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι στις 5 Μαΐου ξεκινάει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, του Γραμματέα πιθανά σε ξεχωριστή κάλπη καθώς και της ανάδειξης των αντιπροσώπων για το Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα τέλος Μαΐου. Και δήλωσε ο κ. Ζαννετούλης: «Άρα, ισχυρό ψηφοδέλτιο, χωρίς αποκλεισμούς, με σωστές διαδικασίες και κανένας μα κανένας άλλος που δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ δεν θα καθορίσει και δεν θα επιβάλει τους υποψήφιους που αυτός θέλει».

Για τους δασικούς χάρτες
Ο κ. Ζαννετούλης, αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των δασικών χαρτών που απασχολεί όλους τους ροδίτες και τους Δωδεκανήσιους και ειδικά εδώ με τη μη λειτουργία του Κτηματολογίου μέχρι πριν λίγες μέρες, όπως είπε υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα και ακόμα ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να υποβάλει τις αντιρρήσεις του.

Ανέφερε, καταρχάς, ότι το Κτηματολόγιο λειτουργεί κανονικά πλέον και εντός των ημερών θα αναρτηθούν οι νέοι χάρτες πάνω στους οποίους θα υποβάλουμε τις αντιρρήσεις. Ζήτησε, λοιπόν, να δοθεί νέα προθεσμία, νέα παράταση, επιπλέον αυτής που ανακοινώθηκε, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των ροδιτών είναι ομογενείς και αυτοί δεν προλαβαίνουν.

Η πρόταση που κατέθεσε «για να τελειώνει άπαξ δια παντός αυτό το ζήτημα» έγκειται στο ότι το 1926 και το 1946 οι Ιταλοί έφτιαξαν το Κτηματολόγιο της Ρόδου και εκεί είχε ξεχωρίσει τι είναι δάσος, τι  είναι αγρός, τι είναι πόλη, χωριό, ποτάμι, θάλασσα, παραλία και μπορούμε κάλλιστα απ’ αυτούς τους δασικούς χάρτες να βαδίσουμε για να τελειώνει αυτή η ιστορία με τους αναδασωμένους αγρούς και τα δασικά κτήματα, καθώς είναι ξεκαθαρισμένο στο Κτηματολόγιο.

Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι έχει δει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτουν προτάσεις για παράταση των ημερομηνιών. Και είπε: «Αυτό πρέπει να γίνει, η περιουσία ανήκει στους ροδίτες, είναι των παππούδων μας, είναι των πατεράδων μας και δεν πρέπει να παραδώσουμε ούτε μέτρο γης σ’ αυτούς που τώρα τελευταία έγιναν λαλίστατοι και τα διεκδικούν».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις