Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Τη στήριξη του δήμου Ρόδου σε Γιώργο Γιαννόπουλο και Στάθη Κουσουρνά αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Τη στήριξη του δήμου Ρόδου σε Γιώργο Γιαννόπουλο και Στάθη Κουσουρνά αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

77 προβολές

Oμόφωνη απόφαση για πλήρη στήριξη στους πρώην δημάρχους Ρόδου κο Γιώργο Γιαννόπουλο και κο Στάθη Κουσουρνά αντίστοιχα προκειμένου να μην γίνει σε βάρος τους καταλογισμός ποσού 60.000 ευρώ, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Όπως έγινε γνωστό, θα συγκροτηθεί σχετική επιτροπή, η οποία θα συντάξει το σχετικό ψήφισμα το οποίο και θα αποστείλει σε κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία αλλά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, προκειμένου να μην προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Η απόφαση πάρθηκε στην τελευταία  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκτός μάλιστα ημερήσιας διάταξης.
Αφορμή,   όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος,  ο καταλογισμός σε βάρος του πρώην δημάρχου Ρόδου κ. Γιώργου Γιαννόπουλου καθώς και σε βάρος του επίσης πρώην δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.

«Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sky 100” για το θέμα αυτό ο δημοτικός σύμβουλος κος Γιώργος Πόκιας, επισήμανε:
«Είναι ένα θέμα που έρχεται και επανέρχεται και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Ο δήμαρχος άνοιξε το θέμα που ταλαιπωρεί πρώην δημάρχους αιρετούς που έχουν αθωωθεί από τα δικαστήρια αλλά ταλαιπωρούνται γιατί από τις υποθέσεις αυτές υπάρχουν κατάλοιπα και το κράτος τους ζητά αποζημιώσεις.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος ταλαιπωρείται με το θέμα αυτό εδώ και είκοσι χρόνια. Αυτά είναι παραλογισμοί. Η ΚΕΔ και η  ΠΕΔ έχουν ζητήσει να γίνει για το ζήτημα αυτό νομοθετική ρύθμιση. Δυστυχώς η γραφειοκρατία βρίσκει διόδους και  ταλαιπωρούνται άνθρωποι . Καλώς τέθηκε  και συμφώνησαν  όλες οι παρατάξεις για να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις  και να μην ταλαιπωρούνται όσοι υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση και τον τόπο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας

«Δεν έφταιγε ο Στάθης Κουσουρνάς που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι στο ατύχημα που έγινε στην Κρεμαστή παλαιότερα. Αυτά είναι παραλογισμοί του ελληνικού κράτους.
Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να  απαιτήσει λύση», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.

Ο επικεφαλής κος Τάκης Πότσος τόνισε:
«Δημιουργήθηκαν θέματα που βασανίζουν ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την τοπική αυτοδιοίκηση  επί σειρά ετών. Πιστεύω πως το θέμα έπρεπε να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη για να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν όλοι. Έτσι θα γίνονταν ενημέρωση στους νεότερους συναδέλφους.
Ο κ. Γιαννόπουλος παρότι είχε αθωωθεί βρέθηκε αντιμέτωπος με καταλογισμούς.
Είναι σημαντικό να δούμε το κείμενο του ψηφίσματος για να δούμε πού θα κινηθεί»

ΠΗΓΗ: .rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις