Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος ΤΕΕ Δωδεκανήσου: Συνεδρίασε ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας για τις καταστροφές που έπληξαν την Κάλυμνο

ΤΕΕ Δωδεκανήσου: Συνεδρίασε ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας για τις καταστροφές που έπληξαν την Κάλυμνο

104 προβολές

Ρόδος, 2 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: ΤΕΕ Δωδεκανήσου…:«Συνεδρίασε ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας για τις καταστροφές που έπληξαν την Κάλυμνο»

 

Σύσκεψη του Τομέα Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου παρουσία του Προέδρου κ. Αντώνη Γιαννικουρή, σε συνέχεια της επίσκεψης κλιμακίου μηχανικών στις πληγήσες περιοχές της Καλύμνου.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Τσίγκρας και τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, κ. Διακογεωργίου Γεώργιος, κ. Ηρακλείδης Τέλης, κ. Μαρουλλάκης Σταμάτης και κ. Μάκος Βασίλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε η αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συλλεγεί και συζητήθηκαν προτάσεις προσωρινών σωστικών επεμβάσεων αλλά κυρίως ο συνολικός σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις οριοθετήσεις, τον καθαρισμό υδατορεμάτων και την δρομολόγηση έργων και δραστηριοτήτων άμεσης αντιμετώπισης συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, παραμένει παράγοντας μεγάλης καθυστέρησης, οι χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και το σύνθετο θεσμικό πλαίσιο, που με αφορμή την περίπτωση της Καλύμνου είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορισθεί, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για τα νησιά μας.

Τις επόμενες ημέρες ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, θα καταθέσει υπόμνημα με προτάσεις για τις περιοχές που επλήγησαν προς τον Δήμο Καλύμνου και θα προγραμματίσει εκ νέου επίσκεψη στο νησί εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις