Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες σε ό,τι αφορά τη Λειτουργία των Ιατρικών Επιτροπών του Κ.Ε.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) ειδικά στα νησιά  Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω, και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των γραφείων κοινωνικής ασφάλισης αλλά και του ΕΦΚΑ θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το σώμα θα συνεδριάσει την Δευτέρα 26 του μήνα και η  Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος της ΠΕ Καλύμνου Αναστασία Γαμπιεράκη, θα είναι η εισηγήτρια του θέματος, η οποία μάλιστα θα καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις προς ψήφιση.

Αναλυτικά, η κ. Γαμπιεράκη αναφέρει στην εισήγησή της τα εξής:
«ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ:
Ως γνωστόν, οι Ιατρικές Επιτροπές Κ.Ε.Π.Α.  είναι  αρμόδιες για την εξέταση ατόμων  με προβλήματα υγείας και γνωμάτευσης για το ποσοστό αναπηρίας τους. Η γνωμάτευση της επιτροπής σχετικά,  είναι προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει η διαδικασία απονομής ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ,  στα επόμενα στάδια.

Κατά την άσκηση της λειτουργίας αυτής, παρατηρείται η εξής δυστοκία, η οποία σε καιρό πανδημίας γίνεται ισχυρότερη και πολύ επικίνδυνη:

Οι επιτροπές Κ.Ε.Π.Α., απαρτιζόμενες από ιατρούς ειδικότητας, ταξιδεύουν  μόνο από την Αθήνα και συνεδριάζουν αποκλειστικά ΣΤΗ ΡΟΔΟ. 

Ως εκ τούτου και: Α) με τον φόβο μετάδοσης του ιού, Β) λόγω κινητικών και άλλων προβλημάτων υγείας, υποψήφιοι εξεταζόμενοι, ευπαθείς ομάδες,  δεν ταξιδεύουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνονται ραντεβού και να καθυστερεί όλη η ακολουθούμενη διαδικασία για την απονομή της σύνταξής τους.

Γνωρίζω πολίτες στα νησιά μας που λόγω της συχνότητας που πρέπει να ταξιδεύουν για να εξεταστούν από τις αρμόδιες επιτροπές ΚΕΠΑ στη Ρόδο, μία για αρχή, κατά τηνυποβολή του συνταξιοδοτικού φακέλου με ποσοστό αναπηρίας και άλλες δύο κατά τη διάρκεια που η σύνταξη πλέον χορηγείται, αδυνατούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να χάνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (το οποίο έχουν βάσιμα θεμελιώσει) είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων, είτε λόγω έλλειψης συνοδού, είτε λόγω πραγματικών κινητικών δυσκολιών.

Θα αναφερθώ σε συγκεκριμένο παράδειγμα συμπολίτη μου Πάτμιου, πρώην ψαρά, που ελάμβανε σύνταξη αναπηρίας στο παρελθόν.

Όταν η διαδικασία μεταβλήθηκε και πλέον θα έπρεπε να περάσει τρεις, τουλάχιστον φορές, από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, δήλωσε ότι αδυνατούσε να υποστηρίξει όλα αυτά τα στάδια της διαδικασίας, με αποτέλεσμα σήμερα, αν και ανάπηρος, με μεγάλο ποσοστό το οποίο δεν μπορεί να πιστοποιήσει,  δε λαμβάνει σύνταξη!

Η επισήμανση του προβλήματος φυσικά δεν αφορά αμφισβήτηση της   ορθότητας της παραμέτρου χορήγησης σύνταξης αναπηρίας  στη βάση της ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων. Θεωρώ ότι είναι άκρως ορθό, γιατί όλοι θυμόμαστε στο παρελθόν περιπτώσεις τυφλών να λαμβάνουν σύνταξη που δεν ήταν τυφλοί, ή παραπληγικών που δεν ήταν παραπληγικοί, διαπράττοντας τεράστιες απάτες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΟΜΩΣ: Στα νησιά μας και στο θέμα αυτό,  υπάρχει ιδιαιτερότητα που βάζει σε εξαιρετικά μεγάλη φυσική και οικονομική ταλαιπωρία νησιώτες  και για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να προτείνουμε λύσεις για τη διευκόλυνσή τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 
Για τη διευκόλυνση λοιπόν των διαδικασιών ενημερώνω ότι μπορούμε να προτείνουμε να συνεδριάζουν οι επιτροπές ΚΕΠΑ στα νησιά  ΠΑΤΜΟ, ΛΕΡΟ, ΚΑΛΥΜΝΟ, ΚΩ διότι η γραμματειακή υποστήριξη υπάρχει σε όλα τα αναφερόμενα νησιά  καθώς και ο χώρος προς εξέταση, μιας και στο παρελθόν οι επιτροπές συνεδρίαζαν στα νησιά που κατοικούσαν οι εξεταζόμενοι.

Αντιλαμβανόμενη ότι μπορεί οι περιπτώσεις εξεταζομένων από τα μικρότερα νησιά, να είναι και λιγότερες, κάτι που πιθανόν να δυσχεραίνει τη λειτουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ, (την περίπτωση να ταξιδέψουν έως την Πάτμο για έναν ασθενή που δεν είναι κλινήρης) θα μπορούσε να προταθεί σε αυτή την περίπτωση των λίγων (αριθμητικά προβλημάτων) να συνδυαστούν τα κέντρα συνεδρίασης.

Τα περιστατικά Λέρου και Πάτμου στη Λέρο ή την Πάτμο ανάλογα με τον τόπο κατοικίας των περισσοτέρων,  τα περιστατικά Καλύμνου και Κω στην Κάλυμνο ή την Κω, ανάλογα επίσης με τον τόπο κατοικίας των περισσοτέρων.

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ: 
Μετά την εξαιρετικά βεβιασμένη χρονικά και πρόχειρη ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων το 2017 και τη σύσταση ΕΦΚΑ, (Ενιαίος φορέας ΚοινωνικήςΑσφάλισης) παρέμειναν, μετά από παλινωδίες στις αποφάσεις των διοικούντων) Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στα νησιά μας για λόγους ευνόητους με αποδυναμωμένες όμως  αρμοδιότητες.

Συγκεκριμένα και  ενώ υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στις δομές τέτοιο που μπορεί να προσφέρει, μετά και τη μηχανοργάνωση, περισσότερες υπηρεσίες στους νησιώτες μας, έχει  περιοριστεί το πεδίο αρμοδιότητας των δομών στα μικρότερα νησιά, με λανθασμένο τρόπο και μετά το 2017, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους νησιώτες σωστά,  αλλά και οι μεγαλύτερες δομές να σηκώνουν δυσανάλογα μεγαλύτερο βάρος, σε καιρούς που η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και η ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, είναι θέματα που απασχολούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ καθημερινά και η Πολιτεία αναζητά λύσεις για γρήγορη διεκπεραίωση αυτών των θεμάτων.

Το πρόβλημα των αρμοδιοτήτων που δυσχεραίνει τη λειτουργία των δομών ΕΦΚΑ Μισθωτών, εντοπίζεται σε Πάτμο, Λέρο και Κάρπαθο.

Οι δομές αυτές διαθέτουν το ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΚΑ) με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Προσέρχεται ο πολίτης- συναλλασσόμενος και η εξυπηρέτηση γίνεται τηλεφωνικά (!) με την αμέσως επόμενη ιεραρχικά βαθμίδα και εφόσον ο αρμόδιος υπάλληλος δε λείπει με άδεια και είναι διαθέσιμος εκείνη την ώρα και δεν έχει και ο ίδιος συναλλαγή με πολίτη.

Η εικόνα που σχηματίζει ο πολίτης για τον τρόπο που προσφέρει η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι ικανοποιητική. Υπάρχει εκνευρισμός και δυστυχώς έμμεση εξυπηρέτηση  με καθυστέρηση, ενώ θα μπορούσε να είναι άμεση και ταχεία. Να παρέχονται οι λύσεις στην ώρα τους.

Το κατάστημα ΕΦΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ της ΛΕΡΟΥ, που εξυπηρετεί με τον παράδοξο τρόπο που σας εξήγησα ως άνω και την Πάτμο, τους Αρκιούς και τους Λειψούς, υποβιβάζεται με βάση το οργανόγραμμα και γίνεται ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ. Επιβαρύνεται με τον τρόπο αυτό το υποστελεχωμένοΠεριφερειακό Κατάστημα της Ρόδου και η συναλλαγή για τον πολίτη, αλλά και τον υπάλληλο,  γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Συνοπτικά διατηρήθηκαν δομές, με ανθρώπινο δυναμικό εξαιρετικά καταρτισμένο και  έμπειρο, με ικανοποιητικές υλικοτεχνικές υποδομές με αρμοδιότητες ΟΜΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΥΠΟΥ ΚΕΠ, ΜΕ ΡΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. 

ΠΡΟΤΑΣΗ:
• Το κατάστημα της Λέρου να παραμείνει ως έχει και να μην προχωρήσει η υποβάθμισή του σε αποκεντρωμένο.
• Τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης (Γ.Κ.Α.) στα νησιά Πάτμο και Κάρπαθο να έχουν τη δυνατότητα (όπως και την είχαν προ του 2017), να κάνουν τις εξής συναλλαγές που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων
• Απογραφές επιχειρήσεων και οικοδομικών – τεχνικών έργων.
• Απογραφή ασφαλισμένων.
• Δυνατότητα ανάλυσης του ποσού οφειλής των ασφαλισμένων, εργοδοτών και συνταξιούχων.
• Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.
• Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.
• Δυνατότητα παρακολούθησης, ηλεκτρονικά, της πορείας του συνταξιοδοτικού φακέλου.

Είναι πραγματικά ανησυχητικό σήμερα και βεβαίως  μετά την ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης το 2017, η συναλλαγή να είναι δυσχερέστερη και η εξυπηρέτηση έμμεση και με καθυστέρηση σε σύγκριση με ο, τι γινόταν δεκαετίες πριν.