Πρόκειται για την ταινία  «Τα σπάνια ονόματα της Χάλκης» που τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην κατηγορία ντοκιμαντέρ Γυμνασίων, καθώς και την ταινία «Οι Γυναίκες της Χάλκης» που βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο, στην κατηγορία ντοκιμαντέρ Λυκείων.

Επιπλέον, οι δυο ταινίες πήραν βραβείο για το μοντάζ, τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία.

Τα δύο ντοκιμαντέρ αποπνέουν τη μοναδικότητα της Χάλκης όσον αφορά την ονοματοδοσία, καθώς και το δυναμισμό της γυναίκας Χαλκίτισσας, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου. Στις ταινίες μιλούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Χάλκης αναδύοντας νοσταλγία και συγκίνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Χάλκης, κ. Άγγελος Φραγάκης, σχετικά με τη διάκριση των μαθητών, αναφέρει:

«Ο δήμος Χάλκης συγχαίρει την πολύ όμορφη και συγκινητική πρωτοβουλία του Γυμνασίου Λ.Τ. ΧΑΛΚΗΣ «Σωκράτης Φανουράκης» να δημιουργήσει μαθητικές ταινίες οι οποίες διηγούνται την Ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του.

Δύο εξαιρετικές προσπάθειες οι οποίες κατέκτησαν δύο πρωτιές σε διαγωνισμό ντοκυμαντέρ, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν και σε όλους μας να θυμηθούμε και να νιώσουμε νοσταλγία και συγκίνηση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους άξιους παιδαγωγούς τους, οι οποίοι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι όλοι μαζί ως κοινωνία μπορούμε πραγματικά να συνεργαστούμε και να καταφέρουμε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα όλων».