Αρχική Νέα Λέρου TA NEA THΣ LEROS AUTHORS-POETS-PAINTERS

TA NEA THΣ LEROS AUTHORS-POETS-PAINTERS

277 προβολές

Η  ιστοσελίδα μας εγκαινιάζει από σήμερα μια νέα στήλη αφιερωμένη

Στους ανθρώπους της Τέχνης και του πολιτισμού.,.. Παρακολουθούμε τους τελευταίους 6 μήνες μια κινητικότητα από τον αγαπητό συμπατριώτη μας κ Χρήστο Kαρπαθάκη, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο 1999-2002 και πρόεδρο ΔΣ της Πολιτιστικής επιχείρησης Λέρου (ΔΕΠΟΑΠ) και υπεύθυνο για τις δράσεις της ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ. Έμπειρο και ικανό στέλεχος στα δημοτικά και ιδιαίτερα στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Από το 1980 έως σήμερα κάθε χρόνο αρθρογραφεί στα Λεριακά Νέα με σκέψεις και προτάσεις για το νησί μας για ένα καλύτερο σήμερα.. Πάντα αξιόλογες.

Το τελευταίο εξάμηνο συνεργάζεται με τις κυρίες Μαριάννα Ξυλινά –και την κ Κατερίνα Ντέ Γκέερ (Σουηδία) και στήσανε μια νέα ιστοσελίδα με θέμα <<,Λέρος-Συγγραφείς-Ποιητές-Ζωγράφοι ..>>.Είναι μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια τους ,μη κερδοσκοπική που μετά την ολοκλήρωση της προτίθενται να το προσφέρουν στον Σύλλογο ΑΡΤΕΜΙΣ  ή/και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όπως μας είπαν θα είναι μια εύκολα προσβάσιμη ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει περίπου 75 μικρά αφιερώματα ανθρώπους της Τέχνης του Νησιού μας (Λεριους ή αλλοδαπούς  κατοίκους του νησιού μας που μένουν μόνιμα ή περιστασιακά από το 1975 έως σήμερα)                                        

Το κάθε αφιέρωμα θα έχει μια φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό του Δημιουργού και ένα ενδεικτικό μικρό κατάλογο των έργων του. Απευθύνεται στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να πληροφορηθούν για το ποιοι  δημιουργοί μένουν στο νησί μας.   Στόχο έχει να φέρει πιο κοντά τους δημιουργούς, να ενθαρρύνει την επικοινωνία τους μέσα από τις πληροφορίες  που θα δίνει κατά τακτά διαστήματα για τυχόν ομιλίες-παρουσιάσεις βιβλίων-ποιητικών συλλογών και ατομικών-ομαδικών εκθέσεων  έργων ζωγραφικής και άλλων μορφών έκφρασης.

Μια άλλη σημαντική πληροφορία είναι η δημοσίευση 5 πτυχιακών και 2 ερευνητικών πανεπιστημιακών εργασιών Λεριων που έχουν σαν θέμα την Λέρο μας. Θεωρούν ότι θα λειτουργήσει σαν δεξαμενή δημιουργικής σκέψης  για κάθε ενδιαφερόμενο. Θα μπορεί να μάθει πως οι νέοι πανεπιστημιακοί μας άνθρωποι  βλέπουν το νησί μας….

Σαν πρώτη παρουσίαση θα αναδημοσιεύσουμε τα πρώτα δυο δελτία τύπου τους .

Το επόμενο δεκαήμερο  θα δημοσιεύσουμε  το αφιέρωμα  στον  Λεριο συγγραφέα Μιχάλη Ξυλινα μετά από παράκληση της εθελοντικής ομάδας  εργασίας του νέου ιστότοπου για να μπορέσει να υπάρξει ένα ενιαίο σύνολο δημοσιεύσεων της δουλειάς τους. (αν και έχει δημοσιευτεί και στα πρόσφατα Λεριακά Νέα).

 Εκτιμούμε ότι κατά τακτά διαστήματα (7-14 ήμερες)θα υπάρχει από ένα αφιέρωμα   

Εμείς σαν ισότοπος 12nisospress.com τους καλωσορίζουμε και δεχόμενά η συνεργασία αυτή να είναι καλή για το νησί μας.

Καλοταξιδοι κύριε Χρήστο και κυρίες Κατερίνα και Μαριάννα.

 

                         

Kαρπαθάκης Χρήστος                   Ξυλινά Μαριάννα                     Κατερίνα Ντέ Γκέερ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟ 1 /31.10.2021

Φίλε επισκέπτη,

Η σελίδα αυτή είναι μια προσπάθεια μικρής καταγραφής σκέψεων-περιλήψεων παρουσιάσεων δημιουργιών Λεριών ή ανθρώπων που έζησαν στην Λέρο και με το έργο τους προέβαλαν την Λέρο μας και προσέφεραν στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου.

Ξεκίνησε σαν τόπος συγκέντρωσης πληροφοριών για το έργο του αείμνηστου Δημήτρη Τσαλουμά. Διευρύνθηκε με τις δημιουργίες του Μιχάλη Ξυλινά ,του Μάικελ Γουίντερς της Ολυμπίας Καράγιωργα και της Σαν Άξελσον.Άνθρωποι που έζησαν και δημιούργησαν στο νησί μας από το 1975 μέχρι σήμερα και για τους οποίους έχουμε έστω και ένα μικρό ηλεκτρονικό αρχείο Για τους συγκεκριμένους τα αρχεία μας είναι μεγαλύτερα –έτσι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.-και έτσι κατ εξαίρεση δημοσιεύονται. Σιγά σιγά ο κύκλος μεγάλωσε με αρχεία κι άλλων σύγχρονων δημιουργών που λαβαίνουμε από τους φίλους μας ή από τους ίδιους τους δημιουργούς……

Θα χαρούμε σύντομα να λάβουμε και το δικό σας βιογραφικό-φωτογραφια σα ς παρουσίαση των δημιουργιών σας με αντίστοιχες φωτογραφίες από εξώφυλλα βιβλίων ή έργων ζωγραφικής ,γλυπτικής κλπ εικαστικών μορφών έκφρασης.

Eυελπιστούμε να μπορέσουμε να δημοσιεύουμε μελέτες-εργασίεςκαλλιτεχνικές δραστηριότητες όσων φίλων το επιθυμούν και με την προϋπόθεση ύπαρξης του ανάλογου ηλεκτρονικού μας χώρου . Κατά καιρούς τμήματα της εργασίας αυτής θα αναδημοσιεύονται σε άλλα ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα καλλιτεχνικής δημιουργίας ή Μέσα μαζικής ενημέρωσης με στόχο την προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Aνοίξαμε ένα μικρό παράθυρο και  φιλοξενούμε  όσες πτυχιακές εργασίες (ανεξάρτητα από το ειδικό θέμα τους αρχιτεκτονική-περιβάλλον– ιστορία κλπ ) κατοίκων του νησιού μας ,που έχουν σχέση με το νησί μας  .

.Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει  σαν δεξαμενή σκέψης των νέων μας (από το 1975 κι έως σήμερα-)

Ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ένας όμιλος φίλος της Τέχνης που κάποια στιγμή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μορφή ανοιχτού ελεύθερου Πανεπιστημίου…….

Φιλικά Εθελοντές Ομάδα εργασίας                                                                                                                                                              Χρήστος Καρπαθάκης 6984156902 karleros@ymail.com

Μαριάννα Ξυλινά-       937573122  xilinas4@hotmail.com

Κατερία Ντε Γκέερ   6942279564  cathy.de.geer@tele2.se

Σημαντική η  βοήθεια του Κώστα Ασλανίδη,  και του Γιάννη Χρυσούλη του ,Aντώνη Νταλλαρή και των παιδιών μου Πόπης και Γεωργίας Καρπαθάκη ,στο στήσιμο αυτής της ιστοσελίδας.,τους οποίους και ευχαριστούμε.

Πιθανή ημερομηνία ανάρτησης στο διαδίκτυο 31/03/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΟ 2/15,12,2021-12-17

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ LEROS AUTHORS POETS PAINTERS EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟ 2/15 .12.2021

Αγαπητοί Φίλοι, Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συγκέντρωσης των στοιχείων για την ιστοσελίδα μας.Μολις αναρτηθεί (Φεβρουάριος –Μάρτιος) θα γίνουν οι τυχόν διορθώσεις (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση αν χρειαστεί) Μαζί με τις ευχές μας σας στέλλουμε και μια σελίδα συναίνεσης δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων όπως αυτά δημοσιευονται

Σας στέλλουμε λοιπόν και μια σελίδα που παρακαλούμε να την εκτυπώσετεσυμπηρωσετε με όσα στοιχεία θέλετε να δημοσιοποιηθούν (προτείνουμε μόνο το ε-μέιλ) και αφού το υπογράψετε να μας το στείλετε για το αρχείο της ιστοσελίδας. (Μπορείτε να το σκανάρετε και να μας το στείλετε υπογεγραμμένο στο karleros@ymail.com η στο messenger ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ)

Συνοπτικά Καταγράψαμε 75 Δημιουργούς και 5 Διπλωματικές –Ερευνητικές εργασίες με θέμα την Λέρο που μπορέσαμε να συλλέξουμε.Η καταγραφή είναι πολύ συνοπτική-ενδεικτικη και εύκολα προσβάσιμη .Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει έστω και κατ ελάχιστον το θέμα ,Μπορεί να γίνει όμως σκαλοπάτι για την δημιουργία μιας αναβαθμισμένης πληρέστερης ιστοσελίδας από όσους το θελησουν,Τοσα χρόνια ζήσαμε χωρίς αυτό τώρα γίνεται κάποιο μικρό πρώτο βημα.

Ευχομεθα να υπάρξουν πολλές αναβαθμίσεις… Ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ένας όμιλος φίλων της Τέχνης που κάποια στιγμή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μορφή ανοιχτού ελεύθερου Πανεπιστημίου……

. Φιλικά οι Εθελοντές της Ομάδας εργασίας

Χρήστος Καρπαθάκης 6984156902 karleros@ymail.com

Μαριάννα Ξυλινά- 937573122 xilinas4@hotmail.com

Κατερίνα Ντε Γκέερ 6942279564 cathy.de.geer@tele2.se

Σημαντική η βοήθεια του Κώστα Ασλανίδη, του Γιάννη Χρυσούλη,του Aντώνη Νταλλαρή και των παιδιών μου Πόπης και Γεωργίας Καρπαθάκη ,στο στήσιμο αυτής της ιστοσελίδας.,τους οποίους και ευχαριστούμε.

Πιθανή ημερομηνία ανάρτησης στο διαδίκτυο 31/03/2022

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις