Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Τα αιτήματα των επαγγελματιών βιοτεχνών Δωδεκανήσου

Τα αιτήματα των επαγγελματιών βιοτεχνών Δωδεκανήσου

153 προβολές

Διαγραφή των χρεών που έχουν δημιουργηθεί όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας καθώς και επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής μέχρι και τον Απρίλιο, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπορίου Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Τσούλλο.

Σε δηλώσεις του χθες, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, από την πρώτη περίοδο της πανδημίας ζητούσαν αναστολή πληρωμών για κάποιους μήνες, τώρα όμως ήρθε η ώρα για διαγραφή και όχι αναστολή, όλων αυτών των χρεών που δημιουργούνται αυτή την περίοδο διότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε καμία των περιπτώσεων το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ζητούν να παραταθεί το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής στην περίπτωση των νησιών, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο γιατί η επιχειρηματική περίοδος στα νησιά ξεκινάει από το Μάιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», είπε ότι δεν είναι οι ειδικοί που θα πουν αν υπάρχει δυνατότητα να παραταθεί, όμως είπε ότι αυτό απευθύνεται στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή αυτές που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, από έναν εργαζόμενο μέχρι εννέα, που είναι και η πλειοωότητα των επιχειρήσεων της Ρόδου και των νησιών, δεν έχουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης από ένα λογιστικό γραφείο ούτε την ενημέρωση που έχουν κάποιοι άλλοι, μεγαλύτεροι.

Έτσι, όπως είπε, υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και δυστυχώς γι’ αυτό το λόγο θα μείνουν πολλοί εκτός.

Ο κ. Τσούλλος, τόνισε, επίσης, ότι, τα Δωδεκάνησα έχουν αποκλειστική πηγή εσόδων τον τουρισμό και όποιο επάγγελμα και να πιάσουμε έχει άμεση σχέση, άρα οι ίδιοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους να τηρήσουν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ώστε να είναι έτοιμοι από το Μάιο και μετά και αυτή είναι η διαφορετικότητα με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το βασικό τους μήνυμα είναι να τηρούν όλοι τα πρωτόκολλα ώστε να είναι έτοιμοι με το άνοιγμα της νέας σεζόν, κάτι που από μόνο του είναι μία τεράστια διαφήμιση. Αυτή την περίοδο, είναι ανοιχτά, μηχανουργεία, βαφεία κ.τλ. και κάποια τεχνικά επαγγέλματα στις κατασκευές ωστόσο υπολειτουργούν, ανέφερε επίσης ο κ. Τσούλλος.

ΠΗΓΗ : rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις