Αρχική Νέα Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ: Να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Να κατατεθεί στη Βουλή το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας

36 προβολές

Να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής  Ενέργειας  για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, ζήτησαν με επίσημο αίτημα στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενόψει της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Πρόεδρο της ΡΑΕ, Α. Δαγούμα, μεθαύριο Πέμπτη (12.05.2022).

Οι βουλευτές στο αίτημά τους επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Α. Σκέρτσου, το πόρισμα της ΡΑΕ βρίσκεται ήδη στη διάθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όμως, το πόρισμα δεν είναι διαθέσιμο προς αξιολόγηση από τους βουλευτές και την κοινωνία, τόσο ως προς τη μεθοδολογία όσο και ως προς τα συμπεράσματά του, για τα οποία υπάρχουν διαρροές επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Οι βουλευτές θεωρούν επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατάθεση του πορίσματος και στη Βουλή εγκαίρως και πριν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, 12.05.2022, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και διαφάνεια ως προς τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, και το μείζον θέμα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα που απειλεί τη βιωσιμότητα της κοινωνίας και οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις