Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Σύριζα Κω: Εγκληματική αμέλεια η μη ιχνηλάτηση των επαφών του 1ου επιβεβαιωμένου κρούσματος στο νησί της Κω

Σύριζα Κω: Εγκληματική αμέλεια η μη ιχνηλάτηση των επαφών του 1ου επιβεβαιωμένου κρούσματος στο νησί της Κω

231 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με ανακοίνωση του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα 2 Απριλίου 2020 για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας. Μια ανακοίνωση 4 γραμμών που αντί να καθησυχάζει πληροφορώντας έγκαιρα και έγκυρα προκαλεί τεράστια ανασφάλεια στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Η ανασφάλεια έγινε ακόμα πιο έντονη έπειτα από τηλεφωνικές δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ας δούμε τα δεδομένα που ισχύουν για το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο ασθενής ήρθε στο νησί μας αεροπορικώς αρχές του τελευταίου 10ήμερου του Μάρτη. Την 26η Μαρτίου αναζήτησε ιατρική βοήθεια και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα από το εργαστήριο βγήκε την 1η Απριλίου. Δηλαδή έκανε 6 ολόκληρες ημέρες! Αλήθεια με τόσο καθυστερημένη λειτουργία, πώς μπορεί να γίνει έλεγχος της διασποράς;

Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το “Βήμα της Κω” ο διοικητής αναφέρει ότι «ο ΕΟΔΥ του είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία ιχνηλάτηση, γιατί έχουν περάσει 20 ημέρες από όταν ήρθε στην Κω και εάν είχε μεταδώσει τον κορωνοϊό σε κάποιον άλλο θα είχαμε ήδη κάποιο άλλο κρούσμα»!!!

Για την Κω που Μένει Σπίτι της και δίνει τη δική της μάχη τούτη την ώρα για να σταθεί για ακόμα μια φορά όρθια και να μπει στην επόμενη ημέρα της κρίσης από την καλύτερη δυνατή αφετηρία δεν δικαιολογείται αυτή η προχειρότητα στην συνολική διαχείριση του περιστατικού.

Καλούμε τους αρμοδίους άμεσα να προχωρήσουν σε πλήρη ιχνηλάτηση και έλεγχο όλων των επαφών του ασθενούς, από τους συνεπιβάτες του, το εργασιακό του περιβάλλον και τις κοινωνικές συναναστροφές, παρά να περιμένουμε νομοτελειακά να γίνει η διασπορά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βάσει της θεωρίας της ανοσίας της αγέλης που κάποιες χώρες πήγαν να εφαρμόσουν με παταγώδη αποτυχία και με αποτέλεσμα αρκετούς θανάτους .

Ας μην διαφεύγει από κανέναν ότι έχουν περάσει μόλις 7 ημέρες από την απομόνωση του περιστατικού μετά την διενέργεια του Τεστ και ότι είμαστε σε ακριτικό νησί χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οτιδήποτε άλλο βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και κατά την γνώμη μας αποτελεί εγκληματική αμέλεια από τους υπεύθυνους.

Κλείνοντας, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον ασθενή συμπολίτη μας.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις