Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο για την πυροπροστασία στα Δωδεκάνησα

Συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο για την πυροπροστασία στα Δωδεκάνησα

78 προβολές

Συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Απριλίου το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Το ΣΟΠΠ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αρχών και φορέων που εμπλέκονται με το αντικείμενο σε επίπεδο νομού, με σκοπό τον συντονισμό και τη συνεργασία στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών στην περιοχή μας.

Τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης είναι τα εξής: 
1. Χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και «ευπαθών» περιοχών ανά νησί της ΠΕ Δωδεκανήσου με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών. (Πυροσβεστικές Υπηρεσίες–ΑΔΤΕ-Αστ. Δ/νσεις-Δήμοι)

2. Προγραμματισμός έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού βλάστησης στο επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο (Περιφέρεια – Δήμοι Π.Ε. Δωδεκανήσου- Δ/νση Δασών).

3. Συντήρηση δικτύων διανομής ΔΕΔΔΗΕ (πρόοδος εργασιών)

Από την πρόσφατη φωτιά στη Σορωνή (φωτο: Μιχάλης Λοΐζος)

Από την πρόσφατη φωτιά στη Σορωνή (φωτο: Μιχάλης Λοΐζος)

4. Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Αστικών Απορριμμάτων που ανήκουν στους ΟΤΑ Α’. (Δήμοι)

5. Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Ενεργοποίηση επιτροπών βόσκησης, Επιτροπών ανεπιτήρητων ζώων και Κοινής Οδηγίας Δ/νσης Πολ. Προστ-Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας και Κτην. Δωδεκανήσου -Ενημέρωση από μικτά κλιμάκια. (Δήμοι -Δ.Δασών)

6. Επιτήρηση «ευπαθών περιοχών» – Μικτές Περιπολίες. (Πυροσβεστικές Υπηρεσίες – Εθελοντικές Ομάδες)

7. Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτων Αναγκών για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών των Δήμων της ΠΕ Δωδεκανήσου.

8. Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς – Σχέδια έκτακτης ανάγκης.

9. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων για δράσεις επιτήρησης.

10. Οποιοδήποτε άλλο θέμα κριθεί απαραίτητο κατά τη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις