Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας Ελλάδα, Iveta Hricova

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας Ελλάδα, Iveta Hricova

159 προβολές

Ρόδος, 19 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας Ελλάδα, Iveta Hricova

Ο Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον σλοβακικό λαό, για το πολύ ισχυρό τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Την Πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova και την Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθο της Σλοβακικής Πρεσβείας, Jana Palatova, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον σλοβακικό λαό, για το πολύ ισχυρό τουριστικό ρεύμα από τη Σλοβακία προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που πλησιάζει τις 50.000 επισκεπτών, αριθμός πολύ σημαντικός, σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας που ανέρχεται 5,5 εκατ. κατοίκους.

Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, δείχνει την αγάπη και την αφοσίωση των Σλοβάκων προς τα νησιά μας και γι αυτό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Πρέσβη της Σλοβακίας, για την εμπιστοσύνη τους.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό στην κα Hricova ότι με τον Περιφερειάρχη της Μπρατισλάβας, που συμμετέχει επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών (European Committee of the Regions) , έχουν ήδη ανταλλάξει ιδέες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα της Ρόδου και της Σλοβακίας,

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίησή τους για τη χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω συνεργασία, με έμφαση στον πολιτισμό και το εμπόριο.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις