Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφ. Οικονομικών για τα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφ. Οικονομικών για τα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

από 12nisospress
284 προβολές

Συνεχείς οι παρεμβάσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου

Σε συνέχεια της συνάντησης της με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση εργασίας και με τον αρμόδιο για τραπεζικά ζητήματα Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζαββό.

Στη συνάντηση αυτή, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τόνισε ότι οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Περεταίρω, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε στον κ. Ζαββό ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί λύση, μια και το συγκεκριμένο ζήτημα επηρεάζει την οικονομία μιας, εθνικά σημαντικής, ακριτικής περιοχής, όπως η Δωδεκάνησος.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό την ενημέρωση που έχει από φορείς της Δωδεκανήσου και τους δανειολήπτες για τις πιεστικές πρακτικές που ακολουθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εταιρεία εκκαθάρισης τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές θα πρέπει να ελέγχονται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Ενημέρωσα τον αρμόδιο Υφυπουργό για το ζωτικής σημασίας ζήτημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία της Δωδεκανήσου, σχετικά με τα δάνεια που έχουν ληφθεί από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Όπως προέκυψε και από τη συνάντησή μου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έτσι και στη συνάντηση με τον κ. Ζαββό προκύπτει ότι χρειάζεται ειδικός χειρισμός, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα δίκαια και αποτελεσματικά.

Πιστεύω ότι με τον απαραίτητο συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπάρχει η δυνατότητα για την εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης και να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πρόοδος και η κοινωνική συνοχή της Δωδεκανήσου».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις