Αρχική upro Συμβουλές και οδηγίες από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) για το άτμισμα

Συμβουλές και οδηγίες από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) για το άτμισμα

48 προβολές

Δημοσίευση από MyLondon

Συμβουλές και οδηγίες από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) για το άτμισμα καθώς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα  https://www.replacesmoke.com/ συνιστώνται πλέον ως τρόπος διακοπής του καπνίσματος.

Το άτμισμα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία δύο χρόνια ως εναλλακτική λύση για τα τσιγάρα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο άτμισμα για να σταματήσουν τη συνήθεια του καπνίσματος.

Το NHS δεν παρέχει συνταγογράφηση για το άτμισμα, αλλά τα ατμιστικά προϊόντα πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα, σε ορισμένα φαρμακεία και από άλλους λιανοπωλητές.

Συναντάται συχνά σε νεαρούς ενήλικες καθώς πολλοί πιστεύουν ότι το άτμισμα είναι λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα, μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται φθηνότερο από τα παραδοσιακά τσιγάρα και τέλος οι νέοι αρέσκονται στην ανυπαρξία του καπνού και της έντονης μυρωδιάς.

Τι είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και πως λειτουργούν;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές που επιτρέπουν σε κάποιον να εισπνέει νικοτίνη σε ατμό αντί να την καπνίζει. Δεν καίει τον καπνό και δεν παράγει πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα, δύο από τα πιο επιβλαβή στοιχεία στον καπνό του τσιγάρου.

Το άτμισμα λειτουργεί θερμαίνοντας ένα υγρό αναπλήρωσης

https://www.replacesmoke.com/eshop/ygra-anaplirosis   που συνήθως περιέχει νικοτίνη, προπυλενογλυκόλη ή/και φυτική γλυκερίνη και αρωματικές ύλες.

Ποια είναι τα είδη των ατμιστικών συσκευών που υπάρχουν;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τύπων και μοντέλων με κοινό χαρακτηριστικό σε όλα το ότι πρέπει να φορτίζονται.

Είναι αυτά που μοιάζουν πολύ με τα τσιγάρα καπνού και μπορούν να είναι μιας χρήσης ή επαναφορτιζόμενα. Τα στυλό ατμίσματος έχουν σχήμα στυλό ή μικρού σωλήνα, με δεξαμενή για αποθήκευση υγρού αναπλήρωσης και αντικαταστάσιμες αντιστάσεις.

Τα συστήματα pod είναι συμπαγείς επαναφορτιζόμενες συσκευές, συχνά σε σχήμα USB stick ή μοιάζουν με βότσαλο.

Τέλος υπάρχουν τα mods που έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά είναι οι μεγαλύτερες συσκευές ατμίσματος. Διαθέτουν επαναγεμιζόμενο δοχείο και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας.

Ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρονικό τσιγάρο με επαναγεμιζόμενο δοχείο προσφέρει τη νικοτίνη πιο αποτελεσματικά και γρήγορα από ένα μοντέλο μιας χρήσης και είναι πιθανό να σας δώσει περισσότερες πιθανότητες να κόψετε το κάπνισμα.

Πόσο ασφαλή είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι εντελώς ακίνδυνα αλλά σύμφωνα με το NHS ενέχουν ένα μικρό κλάσμα του κινδύνου των τσιγάρων. Δεν παράγουν πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα, δύο από τα πιο επιβλαβή στοιχεία στον καπνό του τσιγάρου.

Το υγρό και ο ατμός περιέχουν ορισμένες δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται και στον καπνό του τσιγάρου, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Το άτμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος διακοπής του τσιγάρου παρέχοντας νικοτίνη με λιγότερες τοξίνες από αυτές που προέρχονται από την καύση του καπνού.

Το NHS αναφέρει στον ιστότοπό του: «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο επιβλαβή από τα καύσιμα τσιγάρα και μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα οριστικά. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη διακόψει το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Μια σημαντική κλινική δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι, τα άτομα που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα για να κόψουν το κάπνισμα σε συνδυασμό με προσωπική υποστήριξη από ειδικούς, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πετύχουν σε σύγκριση με τα άτομα που χρησιμοποιούσαν άλλα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης, όπως επιθέματα ή τσίχλες».

Ωστόσο, το NHS προειδοποιεί επίσης: «Δεν θα καταφέρετε να έχετε τα πλήρη οφέλη από το άτμισμα αν δεν σταματήσετε τελείως το κάπνισμα».

Πηγή: https://www.mylondon.news/news/health/nhs-vaping-advice-guidelines-e-23847232?fbclid=IwAR2m0UAI5p0djHltoYwLyeE5uFXseInCwp5U0FX_iEtLfEnazrEvw-HqLew

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις