Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Συμβολική διαμαρτυρία του Σωματείου Εστιατόρων στο κέντρο της Ρόδου

Συμβολική διαμαρτυρία του Σωματείου Εστιατόρων στο κέντρο της Ρόδου

231 προβολές

Με το σύνθημα «Η εστία απαιτεί δεν επαιτεί» το Σωματείο Εστιατόρων της περιοχής μας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» παίρνει μέρος στην συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας Empty Chairs (άδειες καρέκλες) που πραγματοποιείται αυτή την ώρα και στη Ρόδο.

Περίπου 35 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΕ, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού Empty Chairs.

Οι επιχειρηματίες έχουν τοποθετήσει στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.

 

 

Οι συμμετέχοντες θέλουν να καταδείξουν ότι μία πόλη δεν είναι ίδια, χωρίς τα μπαρ και τα εστιατόριά της και γι’ αυτό καλούν όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο : Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

Σε τοπικό επίπεδο αποφασίστηκε η εκδήλωση να γίνει στο Μαντράκι έξω από τον Ευαγγελισμό όπου τοποθετήθηκαν άδεια καθίσματα, πάνω στα οποία υπάρχουν πινακίδες με τα ονόματα εκείνων που θα μείνουν άνεργοι λόγω της κρίσης ή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

 

 

Ο χώρος δεσμεύτηκε για το διάστημα από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ όμως η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 8 το βράδυ, ώστε να καλυφθεί από τα βραδινά δελτία ειδήσεων, που θα μεταδώσουν και πανοραμικές εικόνες από τη διαμαρτυρία.

Στη διαμαρτυρία παίρνουν μέρος τα μέλη της διοίκησης του σωματείου τα οποία θα εκπροσωπήσουν τα 150 μέλη του.

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις