Αρχική Νέα Λέρου Συλλυπητήρια Επιστολή Γιάννη Σοροκάκη για τον θάνατο της Ζαμπέτας Γιαννουκά

Συλλυπητήρια Επιστολή Γιάννη Σοροκάκη για τον θάνατο της Ζαμπέτας Γιαννουκά

120 προβολές

Η είδηση της απώλειας της Μπέλλας μας, αγαπημένης φίλης και συμπατριώτισσας, μας βυθίζει όλους σε βαρύτατη θλίψη καθώς μας αναγκάζει να αποχαιρετήσουμε πρόωρα ένα από τα πιο εκλεκτά πρόσωπα του τόπου μας. Η Ζαμπέτα Γιαννουκά του Ιωάννου και της Μαρίας γεννήθηκε στην Λέρο τον Μάρτιο του 1941.

Ηταν δασκάλα παραδοσιακών χορών στον σύλλογο ΑΡΤΕΜΙΣ για πολλά έτη, απο τα πρώτα κι όλας χρόνια της ίδρυσης του. Μετέπειτα διετέλεσε και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Άρτεμις”. Ήταν επίσης μέλος του συλλόγου “Απανταχού Λερίων” . Διετέλεσε για πολλά έτη, υπεύθυνη του Ιστορικού-Λαογραφικού μουσείου του Δήμου Λέρου “Μανώλης Ησυχος” που στεγάζεται στον πύργο Μπελλένη, καθώς υπήρξε και μέλος του πνευματικού κέντρου του Δήμου μας. Η Ζαμπέτα ή αλλιώς Μπέλλα για εμάς, ήταν ένας άνθρωπος με απερίγραπτο ήθος, γνώσεις και αξίες. Αποτέλεσε υπόδειγμα δυναμισμού και δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Η προσφορά της ήταν τεράστια ιδιαίτερα ως προς την λαογραφία του νησιού μας. Αναβίωσε έθιμα της Λέρου οπως ο Κλήδωνας, ο Λέρικος Γάμος και πολλά άλλα.

Πάντα πρόθυμη, ευγενική στο να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία και Λαογραφία μας. Μια γυναίκα με κοινωνικές ευαισθησίες, διορατικότητα, προοδευτική σκέψη, εργατικότητα και υπευθυνότητα. Ένας άνθρωπος που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και «φάρο προσφοράς» μέσα από το συνεχές, ανιδιοτελές έργο της, που αφήνει ως πολύτιμο κληροδότημα πίσω για όλους εμάς.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την θλίψη μας.

Η μνήμη και η δράση της θα μείνουν για πάντοτε χαραγμένες στην ιστορία της κοινωνίας της Λέρου και στην ψυχή μας.

Γιάννης Σοροκάκης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

“Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει”

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις