Αρχική Νέα Λέρου Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου : Πρόσκληση σε συναυλία Αφιερωμένη στην Μικρά Ασία

Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου : Πρόσκληση σε συναυλία Αφιερωμένη στην Μικρά Ασία

123 προβολές

Ο σύλλογος Μικρασιατών Λέρου θα διοργανώση στην Λέρο το Δεύτερο Μικρασιατικό αντάμωμα στα Δωδεκάνησα.  Σε συνεργασία με  τον Δήμο Λέρου και  με  την Αιγίδα της UNESCO, της Ο.Π.Σ.Ε. Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος του C.I.D.του παγκόσμιου συνεδρίου χορού της Δόρα Στράτου.

  Η εκδήλωση θα γίνει στο κινηματοθέατρο Λακκιού, και εντάσσεται στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Μικρασιατικού Ελληνισμού καθώς εφέτος συμπληρώνουμε 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή .

 Το αντάμωμα θα περιλαμβάνει συναυλία, χορευτικό και δρώμενο.  Η συναυλία με τίτλο Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ και το ΑΙΓΑΙΟ της ΚΑΡΔΙΑΣ μας”  μικρασιάτικα τραγούδια και σκοποί από τα νησιά του Αιγαίου με τους απόλυτους δεξιοτέχνες του είδους Σμιγάδι. Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο βιολί και καθηγητής παραδοσιακής μουσικής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, συναντά την σπουδαία τραγουδίστρια ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και τους μοναδικούς μουσικούς, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ λαούτο και ούτι και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΡΓΟΣ στο σαντούρι. Μία μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας  του Αιγαίου, της  Σμύρνη ως  και το Αϊβαλί.

Το δρώμενο και οι χοροί θα γίνουν από τον σύλλογο Μικρασιατών Λέρου.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις