Αρχική Νέα Κόσμου Στοιχεία-σοκ από την Unesco για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο

Στοιχεία-σοκ από την Unesco για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο

από 12nisospress
146 προβολές
Διαφημίσεις

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Unesco σχετικά με τα παιδιά  που δεν πηγαίνουν σχολείο σε ολόκληρο τον κόσμο. 

«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την κατάσταση. Η παιδεία είναι ένα δικαίωμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δικαίωμα θα γίνεται σεβαστό για κάθε παιδί», τόνισε η γενική διευθύντρια της Unesco Οντρέ Αζουλέ.

244 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο, ένας αριθμός που συνεχώς μειώνεται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια αλλά παραμένει ανησυχητικός, ανακοίνωσε η οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Από τα 244 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 6 με 18 ετών που δεν πηγαίνουν σχολείο περισσότερο από το 40%, δηλαδή 98 εκατομμύρια, ζουν στην υποσαχάρια Αφρική,κυρίως στον Νίγηρα (20,2 εκατομμύρια), στην Αιθιοπία (10,5 εκ. ), στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (5,9 εκ. ) και την Κένυα (1,8 εκ. ), σύμφωνα με την Unesco.

Αν και περισσότερα κορίτσια σε σχέση με αγόρια δεν πήγαιναν σχολείο το 2000 (+2.5% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και +3.9% στη δευτεροβάθμια), η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων «εκμηδενίστηκε», αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ. Βεβαίως, σημειώνει ότι «παραμένουν περιφερειακές διαφορές».

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο το 2000, σύμφωνα με την Unesco, η οποία χαιρέτισε τις «προόδους» που έχουν γίνει στο θέμα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αν και ο ρυθμός τους «επιβραδύνθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

 

Διαφημίσεις

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις