Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στο ΣτΕ θα προσφύγει η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη – Ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη – Ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου

από 12nisospress
212 προβολές

Ανακοίνωση για την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές πρωτοδικείο – εκλογοδικείο της Ρόδου, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη του τέως δημάρχου Ρόδου κου Αντώνη Καμπουράκη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι “Η Δικαιοσύνη έκρινε πρωτόδικα ότι υπήρξε λάθος σε 117 ψηφοδέλτια” και ότι “είναι  αυτονόητη και επιβεβλημένη η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας”

Τονίζεται συγκεκριμένα:

“Με την απόφαση του Πρωτοδικείου σχετικά με την ένστασή μας, επί του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, ουσιαστικά δικαιώθηκαν οι καταγγελίες μας, περί παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα αναγνωρίστηκε ότι 117 ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο εκλογικό μας αποτέλεσμα, κάτι που το καθιστά απολύτως οριακό, με ποσοστό 42,915% (μόλις 48 ψήφους συν μία, από την αυτοδυναμία και την εκλογή μας από την πρώτη Κυριακή, επί συνόλου 55.705 εγκύρων ψηφοδελτίων) και σε κάθε περίπτωση αιτιολογεί νομικά, ηθικά και πολιτικά και επιβάλει την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπλέον, οφείλουμε να επισημάνουμε στις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες, ότι σημερινός αντιδήμαρχος που έλαβε χιλιάδες ψήφους, είχε ασυμβίβαστο συμμετοχής του στις εκλογές, κάτι που πέραν των θεσμικών ζητημάτων, παίζει κομβικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλλά και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη δικαίωση της ορθής αποτύπωσης, της ετυμηγορίας των συμπολιτών μας.”

Από την Παράταξη

Με Δύναμη για τη Ρόδο

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις