Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑστυπάλαια Στο νησί της Αστυπάλαιας αναμένεται να μεταβεί στις 2 Ιουνίου ο πρωθυπουργός

Στο νησί της Αστυπάλαιας αναμένεται να μεταβεί στις 2 Ιουνίου ο πρωθυπουργός

76 προβολές

Στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει  στην Αστυπάλαια στις  2 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από αρκετά  μέλη της κυβέρνησης και τον πρόεδρο της FW, αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νίκος Κομηνέας.

Την ημέρα εκείνη θα γίνουν τα εγκαίνια της αστικής συγκοινωνίας.

Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του έργου που θα υλοποιηθεί  προσεχώς και θα αφορά τη δημιουργία και λειτουργία υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος με αυτό το νησί να γίνεται ενεργειακά αυτόνομο.

«Η ανάγκη μάς οδήγησε σε δράσεις προστασίας  του περιβάλλοντος. Με την αστική συγκοινωνία έχουν δημιουργηθεί 18 θέσεις εργασίας που θα αυξάνονται σταδιακά», είπε ο κ. Κομηνέας.

Ο δήμαρχος  εξήγησε ότι με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν  τα οχήματα της αστικής συγκοινωνίας που θα είναι ηλεκτροκίνητα βαν.

«Η συγκοινωνία θα κοστίζει φθηνά για τους  κατοίκους που θα την χρησιμοποιούν με  10 ευρώ τον μήνα.  Το σύστημα αυτό θα εφαρμοσθεί για  πρώτη φορά στην Ελλάδα», τόνισε

Όσο για τον υβριδικό σταθμό ενέργειας τόνισε ότι η λειτουργία του σε συνδυασμό με μια ανεμογεννήτρια θα συμβάλει ώστε να καταστεί η Αστυπάλαια ενεργειακά αυτόνομη.

«Εμείς θα είμαστε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι ενεργειακά  με τον υβριδικό σταθμό και την ανεμογεννήτρια.  Το σύστημα αυτό μας προφυλάσσει και από τα αιολικά πάρκα. Το έργο θα δημοπρατηθεί  το επόμενο διάστημα με ορίζοντα κατασκευής   τον  ενάμιση χρόνο και  θα είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό», είπε ο κ. Κομηνέας

Ακόμη ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ποιότητα ζωής σε μικρά νησιά, όπως η Αστυπάλαια και στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε να μένουν οι κάτοικοι και να έρθουν και άλλοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό θα γίνει,  όπως τόνισε,  αν  έχουν ευκαιρίες απασχόλησης δηλαδή κίνητρα.

Μίλησε επίσης για το πρωτάθλημα παρκούρ που θα διεξαχθεί στο διάστημα από τις  9 έως τις 12 Ιουνίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου.

«Και αυτό το γεγονός θα είναι τεράστια προβολή της Αστυπάλαιας σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ.Κομηνέας. Προσεχώς η δημοτική αρχή Αστυπάλαιας θα δώσει έμφαση στην ανακύκλωση.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις