Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στήριξη στα οικονομικά αιτήματα των εστιατόρων Ρόδου στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών από τη Μίκα Ιατρίδη.

Στήριξη στα οικονομικά αιτήματα των εστιατόρων Ρόδου στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών από τη Μίκα Ιατρίδη.

90 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

 

Ρόδος, 4 Νοεμβρίου 2021

 

 

Στήριξη στα οικονομικά αιτήματα των εστιατόρων Ρόδου στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών από τη Μίκα Ιατρίδη.

Την άρση της υποχρέωσης επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εισέπραξαν το 7 τοις εκατό του τζίρου, αλλά και την μείωση ύψους 80% του ποσού που υποχρεούνται να επιστρέψουν όσοι δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και είχαν μείωση μικρότερη του 30%, με ημερομηνία έναρξης της αποπληρωμής του την 1-1- 2023, ζήτησε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών, επιστολή του Σωματείου Εστιατόρων Νήσου Ρόδου «Πρωτοπορία», στην οποία παρατίθενται τα ζητήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εστιάτορες της Ρόδου, καθώς και οι προτάσεις τους για την περαιτέρω ενίσχυση της εστίασης.

Στην αναφορά της, η Μίκα Ιατρίδη σημειώνει ότι ο κλάδος έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας και επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθούν τα μέτρα στήριξης που έχει ήδη λάβει η Κυβέρνηση, ώστε η εστίαση να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξακολουθεί να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις