Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Στήριξη από όλους προς τους παράκτιους αλιείς για τα αιτήματά τους

Στήριξη από όλους προς τους παράκτιους αλιείς για τα αιτήματά τους

232 προβολές

Οι παράκτιοι αλιείς, οι ψαράδες του Αιγαίου, που με τα καϊκια τους οργώνουν τις θάλασσες και αιώνες τώρα παράγουν ένα μεγάλο μέρος του εθνικού πλούτου και ιδίως της Καλύμνου, έχουν την στήριξη όλης της κοινωνίας και ιδίως του πολιτικού κόσμου, όπως ανακοινώνει στο σχετικό δελτίο που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Πρόεδρος  του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – Ξιφία και  Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος, Μανώλης Κουλλιάς.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Μανώλης Κουλλιάς, για την εκδήλωση συμπαράστασης και τις άμεσες ενέργειες, τόσο του Δημάρχου όσο και του Επάρχου αλλά και του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, στα δίκαια αιτήματά τους.

Ακολουθεί το δ.τ.

 

Κάλυμνος 19/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες λόγω του κορονοϊού, το εμπόριο των ψαριών στη χώρα μας έχει παγώσει και όλα τα καΐκια, μικρά και μεγάλα, βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα αλιευτικά που ασχολούνται με την αλιεία τόνου, ξιφία, κλπ. που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις αγορές της Ιταλίας , Ισπανίας, Κίνας.

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 συναντήθηκα με το Δήμαρχο κ.Διακομιχάλη Δημήτρη και του εξέφρασα το πρόβλημα που έχει προκύψει στο εμπόριο των ψαριών λόγω του κορονοϊού καθώς και την αναγκαιότητα της ένταξης όλων των αλιέων στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε επιστολή σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία για την στήριξη των αλιέων.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τον Έπαρχο κ.Μουσελλή Μανώλη. Αφού και στον ίδιο ανέφερα τα προβλήματα του κλάδου μας, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Κόνσολα Μάνο και μετά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Βορίδη Μάκη, ο οποίος και μας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα, τους Βουλευτές του Νομού μας, τον Δήμαρχο της Καλύμνου κ.Δημήτρη Διακομιχάλη όπως και τον Έπαρχο κ.Μανώλη Μουσελλή, για την άμεση ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημά μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα τοπικά ΜΜΕ που ανταποκρίνονται άμεσα στην δημοσιοποίηση των θεμάτων που αφορούν την αλιεία.

Είμαστε σε αναμονή των εξαγγελιών του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με εκτίμηση

Μανώλης Κουλλιάς

                 Πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – Ξιφία

                 Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος

 

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις